Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 3 april 2006/ca

Commissies volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer, economische zaken, landbouw, natuur en voedselkwaliteit en verkeer en waterstaat brengen werkbezoek aan de waddenregio

Leden van de vaste commissies voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Economische Zaken, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Verkeer en Waterstaat brengen op vrijdag 7 april 2006 vanaf 10.00 uur een werkbezoek aan de Waddenregio.

Het werkbezoek staat in het teken van de sociaal economische ontwikkelingen in de Waddenregio. Aan de orde komen de kansen en knelpunten in de regio op het gebied van economie en ecologie. Er wordt onder meer gesproken over de versterking van de positie van de zeehavens, de jachthavenontwikkeling en het convenant vaarrecreatie Waddenzee. De commissies brengen een bezoek aan de havens van Den Helder en Harlingen. Tijdens het middagprogramma is er aandacht voor projecten die betrekking hebben op duurzame energie zoals innovatieve ontziltingstechnieken en blue energy (energie uit zoet- en zoutwater).

De volgende leden van de vaste Commissies Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), Economische Zaken (EZ), Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Verkeer en Waterstaat (VW) nemen deel aan het werkbezoek:
? S. Buijs (voorzitter VROM tevens lid LNV, CDA);
? J. Atsma (voorzitter VW, lid LNV en EZ, CDA);
? D. Samson (VROM, PvdA);
? H. Waalkens (LNV, PvdA);
? H. de Haan (plv. lid EZ, CDA);
? E. van Lith (VROM en VW, CDA);
? M. Haverkamp (VW, CDA);
? J. Snijder-Hazelhoff (VROM en LNV, VVD).

Griffier van de delegatie is mevrouw L. van Halen.