Gemeente Hengelo

Kinderraad beslist over drie speelvoorstellen

Vrijdag 7 april 2006 wordt voor veel Hengelose schoolkinderen uit de hoogste klassen van de basisscholen een spannende dag. Dan vindt de eerste Kinderraadsvergadering plaats in Hengelo. Ook wordt het monument voor het stadhuis geadopteerd.

Kinderraadsvergadering

De Kinderraadsvergadering is dit jaar nieuw. In een democratische samenleving kunnen ook kinderen meedenken en meebeslissen. Daarom heeft de gemeente Hengelo aan leerlingen van de hoogste klassen van de basisscholen in Stadsdeel Noord gevraagd om speelideeën in te dienen. De scholen kwamen massaal met tekeningen en plannen voor een nieuwe speelgelegenheid of een leuk evenement in de buurt. Uit al die ideeën is een selectie gemaakt. Vrijdag beslist de Kinderraadsvergadering over de volgende voorstellen:

* 'Skelter/Skeelerpark Slangenbeek', ingediend door De Telgenkamp
* 'Kinder Olympische Spelen', ingediend door 't Eimink
* 'de Hangboom', ingediend door de Anninkschool.

De Kinderraadsvergadering beslist welke van de drie voorstellen werkelijk wordt uitgevoerd. De Kinderraadsvergadering is niet openbaar.

Adoptie van het herdenkingsmonument

Elk jaar wordt het herdenkingsmonument voor het stadhuis geadopteerd door een Hengelose basisschool. Om de betrokkenheid van kinderen bij begrippen als vrijheid, oorlog en democratie te vergroten, neemt Hengelo sinds 1985 deel aan het project 'Adopteer een Monument'. Bij de adoptie van het herdenkingsmonument voor het stadhuis verbinden leerlingen zich in het bijzonder met de bevrijding van Hengelo, op 3 april 1945. Dit jaar dragen leerlingen van basisschool De Meent de adoptie over aan leerlingen van basisschool De Telgenkamp. Voor en door de kinderen zijn er activiteiten en samen met burgemeester Kerckhaert wordt een krans gelegd en is iedereen een minuut stil. De bijeenkomst op 7 april begint om 09.15 uur bij het stadhuis en is openbaar.