Gemeente Tilburg

4-4-2006
Kamerexpositie Paul Bogaers vrijdag weer open
Tilburgse fotograaf exposeert in kamer Ruud Vreeman

Op vrijdag 7 april is de bijzondere fotografie van Paul Bogaers weer voor publiek te bezichtigen in de werkkamer van burgemeester Ruud Vreeman. De expositie, die naast de werkkamer ook in de collegekamer te zien is, is geopend van 15.00 tot 17.00 uur.

Burgemeester Vreeman stelt zijn werkkamer beschikbaar als extra podium voor Tilburgse kunstenaars. Paul Bogaers is de vierde kunstenaar die een expositie heeft ingericht in de werkkamer. Op vrijdag 17 februari was de officiële opening. Op vrijdag 3 maart was de expositie voor het eerst open voor publiek. Vrijdag 12 mei is de laatste keer dat het publiek de werken van Paul Bogaers op de werkkamer van de burgemeester kan bekijken.

Na de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg heeft Paul Bogaers exposities gehouden in verschillende nationale en internationale gelegenheden. Zo heeft hij in 2005 geëxposeerd in het Nederlands fotomuseum in Rotterdam. Daarnaast heeft hij zijn werken tentoongesteld in onder andere het Amsterdams Centrum voor Fotografie, FOAM Fotografiemuseum in Amsterdam, het Fotomuseum in Den Haag. Ook op verschillende fotofestivals en musea in onder andere Zwitserland, Frankrijk, Italië, Zuid-Afrika waren zijn werken te zien. Paul Bogaers woont en werkt in Tilburg.

Paul Bogaers maakt gebruik van het medium fotografie, maar presenteert zijn werk zelden als op zichzelf staand werk. In zijn werken verkent hij de mogelijkheden van het combineren van beelden met beelden, teksten met teksten of beelden met teksten. Deze bijzondere manier van werken levert intrigerende en onalledaagse kunstwerken op. Meer informatie is te vinden op www.paulbogaers.com.