Tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-04-2006

Televisie
Tros tv show
Uitzending vrijdag 7 april
Nederland 2 - 21.30 uur

De lama's, bjÖrn en benny in tros tv show

Oprah Winfrey viert dit jaar haar 20-jarig jubileum. In de TROS TV SHOW bespreekt Reinout Oerlemans de mooiste momenten uit 20 jaar Oprah met de ongekroonde koningin van de Nederlandse talkshow; Catherine Keyl en ex-collega Maya Eksteen, voormalig presentatrice van de controversiele talkshow 'Lief & Leed'. Beide dames hebben grote bewondering voor Oprah als vakvrouw en tv-persoonlijkheid.

Het meidentrio Treble gaat ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in mei. Maar of zij het zo ver gaan schoppen als het Zweedse ABBA in 1974 moeten we nog afwachten. De twee B's van ABBA, Björn Ulvaeus en Benny Andersson, zitten voor het eerst sinds lange tijd samen voor de camera. Ze spreken over het begin met 'Waterloo', de populariteit van ABBA en het huidige succes met hun musical 'Mamma Mia', die onlangs in Antwerpen in première ging. Ook geven de heren commentaar op Madonna, die het ABBA-nummer 'Gimme Gimme Gimme' gebruikte voor haar laatste hit 'Hung Up'!

Lucille Werner is te gast om te praten over het veelbesproken programma waarin gehandicapte vrouwen strijden om de titel Mis(s) Nederland 2006. De TROS TV SHOW mag als eerste beelden laten zien van de enthousiaste kandidates.

Het BNN-programma De Lama's is genomineerd voor de Gouden Roos van Montreux, een prestigieuze Europese tv-prijs. Lama's Patrick Lodiers, Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Arie Koomen bespreken met Reinout Oerlemans hoogtepunten uit hun eigen programma en hun favoriete komieken. Een van die favorieten is Arjan Ederveen. Het is voor de cabaretiers dan ook een grote verrassing als zij uit handen van Arjan een platina dvd mogen ontvangen!