Ministerie van Buitenlandse Zaken

De 'Jong Apeldoorn Conferentie 2006' over duurzaamheid

Persbericht-

Ministerie van Buitenlandse Zaken

5 april 2006

MINBZ: De 'Jong Apeldoorn Conferentie 2006' over duurzaamheid-

Het centrale thema van de tweede Jong Apeldoorn Conferentie op donderdag 6 en vrijdag 7 april is duurzaamheid: 'Facing up to reality: Choices for a sustainable world'. De conferentie wordt door de ambassade van het Verenigd Koninkrijk, de British Council en het ministerie van Buitenlandse Zaken samen georganiseerd en vindt plaats op het ministerie in Den Haag.

De deelnemers, 25 uit het Verenigd Koninkrijk en 25 uit Nederland, bestaan uit politici, ondernemers, maatschappelijk middenveld, overheid en media. Onderwerpen van debat tijdens de conferentie zijn onder andere 'the global energy situation, the global environmental situation, social and demographic challenges en sustainable economic growth'. Kamerlid Diederik Samsom en Brits parlementslid Jenny Willott zullen de discussies inleiden.

Keuzes, oplossingen en aanbevelingen zullen worden besproken en verdedigd tijdens een slotdebat getiteld: 'Choices for a sustainable world' onder leiding van Michiel van Hulten.

Achtergrond
Premiers Kok en Blair stelden in 1999 een gezamenlijke conferentie in waarin een representatieve selectie deelnemers debatteren over politiek relevante onderwerpen.

De eerste conferentie in 2000 was in Apeldoorn, vandaar de naam 'Apeldoorn conferentie'

In 2002 hebben ministers van Buitenlandse Zaken Straw en Van Aartsen naar aanleiding van het succes van de conferentie ook een Jong Apeldoorn Conferentie ingesteld. Doel is maatschappelijk relevant debat door Britse en Nederlandse jongeren die de komende decennia invloed zullen hebben op de Brits-Nederlandse en Europese culturele, politieke en economische verhoudingen en het smeden van banden tussen beleidsmakers uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Op 18 en 19 maart 2004 is de eerste Jong Apeldoorn conferentie georganiseerd op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Londen.

Noot voor de redactie/