Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 7 APRIL 2006

-----------------------------------

WATNOU..?! VRIJDAG 7 APRIL TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 7 april is er een weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

Ouderliefde kan vreemde vormen aannemen, mishandeling bijvoorbeeld. Elke week sterft er op deze manier een kind in Nederland, elke dag krijgen duizend kinderen ermee te maken. Over kindermishandeling gaat het theaterstuk STUK van regisseur ... Het wordt in Amsterdam West opgevoerd door jongeren met gemengde achtergronden. Onder hen jongeren die zelf zijn mishandeld; de groep zet frustratie om in actie. WATNOU..?! praat met de acteurs Racquelle Bannink en Ahmed el Jennoun.

Enkele senior-politici, onder wie Hans Dijkstal (VVD) en Tineke Lodders (CDA) duchten de verharding in de maatschappij, waarin de allochtoon gelijkstaat aan een potentieel gevaar. Eerder deze week presenteerden zij onder leiding van initiatiefnemer Mohammed Rabbae (GroenLinks) hun manifest Eén land één samenleving aan de voorzitters van de jongerenfracties. In WATNOU..?! leggen twee jonge politici uit hoe Nederland weer een eenheidsstaat kan worden: Mohamed Mohandis (Jonge Socialisten) en Rogier Havelaar (Perspectief /CU). Een weerwoord is er van Ronald van Bruchem van het CDJA die weigerde het Manifest te tekenen.

Ook in WATNOU..?! een verslag van de uitreiking van de felbegeerde El Hizjra-literatuurprijs met tips voor jongeren hoe zij volgend jaar met die eer kunnen strijken.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum. Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!