Gemeente Middelburg

Welkom op de tekstsite van de Gemeente Middelburg


---

None

Persbericht 6 april 2006

Nieuw beeld voor museum Arnemuiden

Lieven Theune en Kees d Huy van de werkgroep Actie vissersdorp overhandigen vrijdag 7 april een beeldje aan Kees van de Ketterij van het Oudheidkundig museum Arnemuiden. De overhandiging is om 14.00 uur in het wijkondersteuningspunt aan de Langstraat 35 in Arnemuiden.

Vorig jaar werd in Arnemuiden de Actie vissersdorp gevoerd. Dit initatief voor hulp aan de slachtoffers van de tsunami in de staat Andrah-Pradesh in India en de oostkust van Sri Lanka bracht door steun van provincie, gemeente Middelburg, kerken en andere organisaties 190.000 euro op. Het geld is geschonken aan de stichting Woord en Daad, die het geld weer gebruikte om gerichte hulp te bieden aan vissers en de plaatselijke bevolking. Als dank en herinnering voor deze steun heeft Woord en Daad aan de werkgroep Actie Visserdorp het beeldje geschonken. De werkgroep geeft het kunstwerk aan het museum.

Het Oudheidkundig museum Arnemuiden gaat op zaterdag 29 april open voor het nieuwe seizoen. Openingstijden: woensdag en zaterdag van half twee tot half vijf uur.