AutoRai

Geslaagd tweede Concours dâElegance in Donkervoort fabriek

(4/7/2006)
Na het succesvolle eerste Concours dâElegance dat Donkervoort vorig jaar organiseerde in haar fabriekshal, werd ook dit jaar weer een concours georganiseerd. En wederom vormde de imposante fabriek het decor voor de bijna 30 deelnemende autoâs die streden om de titel âBest of Show 2006â.
De jury en het aanwezige publiek verkozen als winnaar unaniem een nieuwe, rode Donkervoort D8 270 RS, die in een beperkte oplage van 25 stuks wordt gebouwd. Hoofdsponsor Sonax stelde de bokaal ter beschikking.

Traditiegetrouw kwamen afgelopen zaterdag veel klanten met hun Donkervoort naar de fabriek in Lelystad om op feestelijke wijze het nieuwe seizoen in te luiden. Ten opzichte van vorig jaar bezochten ruim twee keer zoveel gasten het Concours dâElegance. âWe zien dat het Concours dâElegance een evenement is dat door onze klanten, potentiële klanten en relaties op handen wordt gedragen. Het bezoekersaantal is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar en het aantal inschrijvingen voor het concours nam ook fors toe. Het gaat goed met ons en mensen willen graag delen in de feestvreugdeâ, aldus Jonathan Middag, Manager Marketing & Public Relations.

De deelnemende autoâs stonden keurig opgesteld in de fabriekshal en werden door een vakkundige jury beoordeeld. De jury bestond uit een afvaardiging van de fabriek, een afvaardiging van de Donkervoort Touring Club en een afvaardiging van Sonax. Bij de beoordeling van de autoâs werd gelet op historie van de autoâs, de algehele presentatie maar ook lakkwaliteit en verzorging werden onder de loep genomen. Ook het aanwezige publiek kon haar stem uitbrengen en aangeven welke van de deelnemende autoâs in aanmerking kwam voor de titel âBest of Show 2006â.

Verder waren er diverse stands waar van alles te zien en te koop was zoals sieraden, mooie klassieke horloges, autoboeken en schaalmodellen. De befaamde Nederlandse autokunstschilder Hessel Bes vertoonde zijn kunsten, de nieuwste collectie Donkervoort kleding en schoenen werd getoond er was speciaal voor de gelegenheid een gezellig thematerras ingericht.
Certificaat van Echtheid
Ook dit jaar weer toonde het deelnemersveld een grote diversiteit. Van vroege Donkervoorts S8 tot en met hagelnieuwe D8âs 270 RS namen deel, allen voorzien van een origineel en geldig

Certificaat van Echtheid. Dit certificaat wordt door de fabriek afgegeven voor autoâs die een goede beoordeling krijgen voor de technische staat, de optische staat en de originaliteit. Aan de hand van een uitgebreide fabrieksinspectie wordt gekeken of de auto voldoet aan de fabrieksmaatstaven. Veiligheid is daarbij natuurlijk van groot belang maar ook originaliteit is een factor waar veel waarde aan gehecht wordt. Scoort de auto voldoende hoog voor de beoordelingscriteria, dan wordt het Certificaat van Echtheid afgegeven. Jonathan Middag verklaart: âWij willen graag dat onze klanten echt van hun auto kunnen genieten. Daarbij is veiligheid een belangrijk aspect. Verkeerde schadereparaties of aanpassingen aan de auto die niet origineel zijn komen de veiligheid niet ten goede. Wij staan als fabrikant niet meer achter dergelijke autoâs. Het Certificaat van Echtheid dient er voor de goede autoâs van de minder goede autoâs te scheidenâ.
D8 270 RS speelt hoofdrol in Monaco
In totaal werden 688 punten verdeeld, waarbij het aanwezige publiek de belangrijkste stem had. De uiteindelijke winnaar van de titel âBest of Show 2006â werd een rode D8 270 RS Sport. De trotse eigenaar ontving uit handen van Joop Donkervoort de fraaie wisselbokaal, een officieel certificaat en een poetspakket van Sonax. âDat een van de gelimiteerde RSâen uiteindelijk het concours wint is een bevestiging dat het een speciale auto is. Niet alleen wij als fabrikant weten dat, maar ook de 25 Europese kopers en de honderden bezoekers die zaterdag te gast warenâ, aldus Jonathan Middag.

De rode D8 270 RS Sport die zich vanaf zaterdag âBest of Show 2006â mag noemen steelt eind van deze maand de show in Monaco. Daar is Donkervoort een van de sterren van Top Marques Monaco, een show van hoogste exclusieve autoâs die wordt gehouden in het prestigieuze Grimaldi Forum.

BedrijfsautoRAI.nl