Gemeente Enschede

Enschedees project net buiten de prijzen

vrijdag 07-04-2006

Tijdens het nationale innovatiefestival dat vandaag is gehouden in Dordrecht is 'Veilinghuis Zuid', een project van de gemeente Enschede, net niet gekozen tot één van de drie meest innovatieve projecten in de publieke sector. Toch was de nominatie van het project al een hele prestatie.

4Q conferentie

Onderdeel van het innovatie festival was de bekendmaking welke drie projecten dit jaar het meeste innovatief zijn in de publieke sector.

Een commissie heeft in de afgelopen maanden 175 innovatieve projecten beoordeeld. Hieruit zijn 13 projecten geselecteerd, waaronder het project 'Veilinghuis Zuid'. Drie daarvan zijn nu gekozen om deel te nemen aan de 4Q conferentie in Finland.

Tijdens deze conferentie zullen delegaties uit heel Europa praten over 'bouwen aan duurzame kwaliteit.'

Veilinghuis Zuid

Het Veilinghuis Zuid wordt al enige jaren door Stadsdeelmanagement Zuid van de gemeente Enschede gehanteerd als methode om bewoners meer te betrekken bij de eigen woonomgeving. Tijdens het veilinghuis kunnen bewoners wensen of problemen laten 'veilen'. Professionele organisaties en participanten in de wijk bieden vervolgens aan om met de problemen aan de slag te gaan. De bewoner die een wens of behoefte indient moet ook zelf een actieve bijdrage leveren aan de vervulling ervan.


---