Politie Hollands Midden

Datum: 7 april 2006

Hillegom Verdachte van dealen aangehouden

De politie heeft donderdagavond, 6 april, een 51 jarige Hillegommer aangehouden op de 1e Loosterweg op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie had een anonieme melding gekregen over de praktijken van de man. De man zou cocaïne inkopen en deze weer doorverkopen. Uit het onderzoek die volgde na de melding kwam naar voren dat de man deze donderdag wederom verdovende middelen zou inkopen. De politie heeft bij het station de komst van de verdachte afgewacht. De man werd op het parkeerterrein aangesproken en aangehouden. In het bezit van de man werd honderd gram cocaïne aangetroffen. Tevens werd na een doorzoeking in zijn woning nog een hoeveelheid wiet gevonden. Volgens de man verkocht hij al zo'n twee jaar de drugs aan vrienden en bekenden van hem. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij is op vrijdag 7 april voorgeleid bij justitie.

Lisse Politie haalt beschonken bromfietser van de weg

De politie heeft vrijdagnacht 7 april een 19-jarige Lissenaar aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man was eerder die nacht door agenten gezien. Hij liep toen met zijn brommer aan de hand. De agenten waarschuwden hem om niet op de brommer te gaan rijden omdat hij onder invloed van drank was. De man werd later op de Heereweg toch rijdend op zijn brommer gezien. Bij het zien van de agenten ging hij er als een haas vandoor. De agenten wisten hem te achterhalen en hielden hem aan voor het rijden onder invloed. Op het bureau werd hij onderworpen aan een blaastest. De uitslag van de test was 400 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oegstgeest Rijden onder invloed

De politie heeft vrijdag 7 april in de vroege ochtend een 32 jarige automobilist uit Oegstgeest aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten reden over de Terweeweg en zagen de bestuurder in tegenovergestelde richting rijden. De man trok de aandacht van de agenten omdat hij midden op de rijbaan reed. Vervolgens bij het zien van de agenten reed de man slingerend achteruit. De man werd staande gehouden voor een controle. Een blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had. Het resultaat was 740 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leiden Man valt vrouwen lastig

De politie heeft donderdagavond, 6 april, een 24 jarige man uit Leiden aangehouden nadat hij vrouwen had lastiggevallen op het Stationsplein door dicht tegen hen te staan. Toen agenten ter plaatse kwamen liep de man weg bij het zien van de politie. Hij werd echter nog op het Stationsplein staande gehouden. Terwijl de agenten de man aanspraken zagen ze dat de broek van de man wijd openstond.

Alphen aan den Rijn Preventiebericht woninginbraken

In de weken rond de jaarwisseling werden in de gemeente Alphen aan den Rijn veel inbraken in woningen gepleegd. Na onderzoek is gebleken dat veel woningen niet afgesloten waren middels het zogenaamde nachtslot. Hierdoor zagen de daders kans om middels hengelen cq flipperen eenvoudig toegang tot de woning te verkrijgen.

Nu er wederom feestdagen aankomen, adviseert de politie dan ook dringend gebruik te maken van het nachtslot, ook al verlaat u de woning (overdag) voor slechts korte duur. Het aanbrengen van goede beveiligingsmiddelen en het goed afsluiten van uw woning maakt het de potentiële inbreker zo moeilijk mogelijk. Zij gaan uw deur dan hopelijk voorbij!

Gouda Boete voor fietsen over Kleiweg

De politie hield op donderdag 6 april een 22-jarige man uit Gouda aan, omdat hij zich fietsend over de Kleiweg begaf. Voor het uitschrijven van een bekeuring werd naar zijn identiteit gevraagd. Hij gaf aan zijn namen niet meer te weten en had geen legitimatiebewijs bij zich. Voor het vaststellen van zijn identiteit werd hij overgebracht naar het politiebureau. De man kon na het vaststellen van zijn identiteit en het uitgereikt krijgen van twee bekeuringen (ID-kaart niet kunnen tonen en fietsen over Kleiweg) weer naar huis.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --