Politie Flevoland

Verkeer

Flevoland, 07-04-2006 o Verkeerscontroles Inwoners van Flevoland vinden verkeersveiligheid belangrijk. Daarom controleert de politie dagelijks het verkeer. Zo ook donderdag in Almere, Espel en Lelystad.

In Almere controleerde de politie donderdagochtend onder andere of automobilisten voor het rode licht op de Buitenhoutsedreef/Tussenring stopten. Zon 900 voertuigen kwamen voorbij. Twee hiervan kregen een boete voor door rood rijden, vijf voor het niet dragen van de gordel en een voor het niet handsfree bellen. Door dit soort gevaarlijk verkeersgedrag te bekeuren, levert de politie een bijdrage aan verkeersveiligheid.

In Espel op de Weg van Ongenade controleerde agenten donderdagmiddag op snelheid. Van de 30 passanten reden 4 te hard en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u, uiterst gevaarlijk op een weg waar maar 80 is toegestaan.

In Lelystad controleerden agenten op de Duin ter hoogte van de Lagune verkeer. In totaal zijn 30 verkeersdeelnemers gecontroleerd en 7 bekeuringen uitgeschreven. De boetes waren onder andere voor het niet tonen van het rijbewijs, kentekenbewijs of legitimatiebewijs. Een persoon kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Bij verkeerscontroles op de Stedendreef en de Muziekdreef te Almere heeft het VerkeersTeam donderdagmiddag 40 automobilisten bekeurd, omdat zij de autogordel niet gebruikten. Vier automobilisten werden betrapt op het niet-handsfree bellen tijdens het rijden.

Op de Tussenring en de Buitenring werden 28 verkeersdeelnemers met de lasergun op forse snelheidsoverschrijdingen betrapt. Een 51-jarige motorrijder uit Lelystad werd geklokt op 137 km/h, waar 80 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder heeft dit speciale team met behulp van de videosurveillanceauto donderdag op de Oostvaardersdijk in Almere zes automobilisten bekeurd. Vijf van hen reden te snel en één haalde in in strijd met de doorgetrokken streep. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Een 36-jarige automobilist uit Badhoevedorp werd met een snelheid van 138 km/h geklokt en een 60-jarige automobilist uit Naarden reed op hetzelfde weggedeelte met een snelheid van 143 km/h. Ter plaatse is slechts een snelheid van 80 km/h toegestaan.