Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 07-04-2006

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond twee manen aangehouden voor het stelen van een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto met twee inzittenden over het parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Rijksweg A2 ter hoogte van De Meern rijden. De agenten vertrouwden het tweetal niet en vroegen het kenteken op bij de meldkamer. Hieruit bleek dat de auto op 28 maart op de Lange Nieuwstraat in Utrecht gestolen was. De twee inzittenden hadden het voertuig inmiddels geparkeerd en waren de horecagelegenheid binnengelopen.

Met een aantal andere politievoertuigen werd de omgeving afgezet en de verdachten 19 en 26 jaar oud beiden uit Utrecht in de horecagelegenheid aangehouden.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Door getuigen werd omstreeks 18.30 uur naar de politie gebeld omdat zij zagen dat een automobilist ernstige moeite had zijn auto op de M. H. Trompstraat te parkeren. De man moest wel 20 keer steken en raakte daarbij meerdere malen de autos voor en achter hem. Ook reed hij een aantal malen met zijn auto de stoep op tegen fietsen aan. Ter plaatse trof de politie een 39-jarige man uit Harmelen aan.

De man had moeite op de been te blijven. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 835 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een proces-verbaal en een rijontzegging van 10 uur werd hij naar huis gestuurd.

Bromfietscontrole

UTRECHT - Donderdag heeft de politie op twee locaties in de stad een bromfietscontrole uitgevoerd.

Tussen 08.00 en 11.30 uur werd gecontroleerd in Zuilen en tussen 12.30 en 15.30 uur op de Brailledreef. In totaal werden 68 bromfietsen gecontroleerd. 39 Bestuurders hadden alles in orde. De overige bestuurders kregen 34 bekeuringen voor onder andere een te hoge constructiesnelheid, het niet kunnen tonen van de juiste papieren en het maken van verkeersovertredingen.

Agressieve winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Hof van St.-Jan heeft de politie donderdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.55 uur kreeg de politie een melding dat in een winkel aan het Hof van St.-Jan een agressieve winkeldief was aangehouden door het personeel. Ter plaatse troffen agenten een 39-jarige man uit Utrecht aan. De man begon direct naar de agenten te schreeuwen en hen uit te schelden. Zelfs in het bureau probeerde hij de agenten aan te vallen en bleef de man schelden. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Straatroof

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond donderdagmiddag een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 39-jarige inwoner van Utrecht liep omstreeks 14.30 uur over de Amsterdamsestraatweg vanuit de richting van de stad. Plotseling kwam er een motorscooter naast de man rijden en de passagier op de scooter trok de tas van de schouder van de man. Door de enorme kracht zag het slachtoffer geen kans meer zijn tas vast te houden. De verdachten reden weg in de richting van het Oppenheimplein.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een man op heterdaad aangehouden voor het plegen van een woninginbraak.

Buurtbewoners belden omstreeks 12.45 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een onbekende man had ingebroken in een woning aan de Kapelstraat. De buurtbewoners bleven voor en achter de woning staan om te voorkomen dat de verdachte kon vluchten. De agenten gingen de woning binnen en troffen op de zolder een man aan.

De man gooide vanaf de zolder een borstbeeld naar de agenten en sloeg vervolgens met een hamer een dakruit in om zo weg te kunnen komen. Toen een agent dat probeerde te beletten, bedreigde de verdachte de agent met de hamer. Hierop werd de 24-jarige man uit Groningen gepepperd en vervolgens geboeid overgebracht naar het bureau. De politie was zeer tevreden over het doortastende optreden van de buurtbewoners.