Politie Haaglanden

persberichten 7 april

Haaglanden, 07-04-2006

Verkeerscontrole: 1830,00 aan boetes uitgeschreven Den Haag. Bij een verkeerscontrole op de Meteoorstraat zijn donderdag 6 april in totaal 32 vrachtwagens (trekker met aanhangercombinaties) aangehouden. 19 voertuigen vertoonden gebreken. In totaal is 32 keer verbaliserend opgetreden, waarbij in totaal voor 1830,00 aan boetes is uitgeschreven. Er werd geverbaliseerd voor: niet tonen kentekenbewijs of rijbewijs, afvallende lading, niet werkende verlichting, versleten banden, mobiel bellen, geen ketenplaat op de aanhanger, goederen die niet deugdelijk waren bevestigd, apk, richtingaanwijzers die het niet deden, verkeerd bevestigde hulpkoppeling en reminrichting, verschillende banden, geen registratiebewijs, scherpuitstekende delen en wielen die niet deugdelijk waren bevestigd. Een bestuurder van een betonwagen verloor een deel van zijn lading op de kruising van de Binckhorstlaan met de Plutostraat. Hij zorgde ervoor dat de rotzooi werd opgeruimd.
Een 41-jarige bestuurder uit Den Haag werd aangehouden omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Tevens stond hij gesignaleerd.

Verdachte koperdiefstal aangehouden
Den Haag. Een 43-jarige Pool zonder vaste woon- en of verblijfplaats is donderdagmiddag 6 april in de Hildebrandstraat aangehouden. Agenten zagen de verdachte in de kruipruimte van een slooppand zitten. Toen zij poolshoogte namen, bleek dat de verdachte koperdraad uit de elektriciteitsleidingen verwijderde. In een tas die hij bij zich had, lagen meerdere rollen koperdraad.

Schennispleger aangehouden
Den Haag. Een 31-jarige Hagenaar is donderdagmiddag 6 april op de Zinkwerf aangehouden. De verdachte had omstreeks 15.30 uur op de Albardastraat twee Haagse meisjes (15 en 17 jaar oud) aangesproken vanuit zijn auto. Toen de meisjes omkeken, zagen ze dat de man zichzelf bevredigde. Hij reed vervolgens in zijn auto weg. De meisjes noteerden het kenteken en gaven dit door aan de politie. Agenten zagen de verdachte even later op de Zinkwerf rijden en hielden hem aan. In eerste instantie gaf de verdachte een valse naam op. Na onderzoek bleek dat de verdachte niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd. Tegen de man is voor alle strafbare feiten proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
Den Haag. Een 45-jarige automobilist uit Zoetermeer is vrijdagochtend 7 april aangehouden. Surveillerende agenten stonden omstreeks 00.10 uur voor het rode licht te wachten op het Soestdijkseplein, toen de automobilist hen door het rood voorbijreed. Hierop gingen de agenten achter de verdachte aan. Na een korte achtervolging, waarbij de verdachte op de Soestdijksekade 100 km per uur reed, werd hij op het Veluweplein aangehouden. De verdachte was onder invloed van alcohol. Het bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (745 ugl) en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg hij een proces-verbaal.

Verdachte auto-inbraak in de kraag gepakt
Den Haag - Een 19-jarige Hagenaar is op vrijdagmorgen 7 april omstreeks 1.00 uur aangehouden in een parkeergarage aan de Heulstraat. Na een melding van de beheerder van de garage dat er een auto was opengebroken, troffen politieagenten de verdachte aan in een elektriciteitskast. In zijn kleding werden diverse scherpe gereedschappen gevonden.

Motorrijder gewond geraakt
Den Haag - Op donderdag 6 april om 16.30 uur is op de Groot Hertoginnelaan een 44-jarige Haagse motorrijder gewond geraakt. De Hagenaar reed achter een 43-jarige automobilist uit Hoogeveen. Doordat de motorrijder even achterom keek, zag hij te laat dat de auto voor hem plotseling remde. De motorrijder probeerde het voertuig nog te ontwijken, maar kon een kop-staartaanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Verboden wapen en valse biljetten
Den Haag - Op donderdag 6 april rond 21.45 uur is op de Loosduinseweg een 26-jarige Hagenaar aangehouden. Hij viel op doordat hij zonder verlichting tegen de richting in fietste. Bij een controle kon de man geen identiteitsbewijs tonen en gaf hij een valse naam op. Tijdens een veiligheidsfouillering bleek de Hagenaar een verboden wapen bij zich te hebben. Hierop is de man aangehouden. In de auto viel het de agenten op dat de verdachte iets probeerde weg te moffelen. Na onderzoek bleek hij in het bezit te zijn van 1300 euro aan valse bankbiljetten. Het wapen en de valse bankbiljetten zijn in beslaggenomen.

Bromfietser gewond bij aanrijding
Rijswijk Op donderdag 6 april is bij een aanrijding op de Sir Winston Churchilllaan een 56-jarige Hagenaar gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer kwam in aanraking met een vrachtwagen. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole
Westland Op donderdag 6 april tussen 08.00 uur en 14.30 uur heeft de politie op diverse locaties verkeerscontroles gehouden. In de omgeving van diverse scholen werden 17 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel en het niet handfree bellen.

Alcoholcontrole
De Lier Op donderdag 6 april tussen 20.30 uur en 22.00 uur heeft de politie op de Kijckerweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal 45 bestuurders zijn gecontroleerd.
Een bestuurder, een 41-jarige man uit De Lier, had te veel gedronken. Hij blies 570 ug/l en heeft een proces-verbaal gekregen.

Met bromfiets in winkelcentrum
Zoetermeer De politie heeft donderdag 6 april om 11.00 uur een 17-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden, die met een opgevoerde bromfiets door het winkelcentrum in de Van Stolberglaan reed. De agent, die de jongen staande hield, werd vervolgens door de jongen uitgescholden. Hierop werd hij aangehouden wegens belediging. De brutale bromfietser werd met een taakstraf en diverse processen-verbaal (gladde band, rijden in voetgangersgebied, constructiesnelheid) heengezonden .