Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 7 april 2006

BNN reikt hoofdprijs uit aan....

Gisteravond werd De Hoofdprijs uitgereikt aan verschillende bekende Nederlanders in diverse televisie-categorieën. Zo gingen onder andere Daphne Bunskoek (beste presentatrice) en Tygo Gernandt (beste acteur) er met een hoofdprijs vandoor. Welke andere personen en programma's er nog meer in de prijzen zijn gevallen, houdt BNN nog even geheim tot 8 april. Dan zie je De Hoofdprijs van 22.30 uur tot 23.20 uur op Ned. 2.

Vanuit de Spuiten & Slikken studio ontvangt Sophie Hilbrand alle genomineerden en praat ze met de winnaars. Ook zijn er verassende filmpjes te zien waarin Filemon Wesselink een aantal BN'ers op de hak neemt. Zo komt Daphne Bunskoek er in de supermarkt achter dat ze De Hoofdprijs gewonnen heeft: al winkelend ziet ze daar een nieuw product liggen met de naam: de bunskoek. Hoe Daphne hierop reageert is in de uitzending van De Hoofdprijs te zien bij BNN.

Bij de uitreiking zijn alle genomineerden aanwezig; zo maken onder andere Robert Jensen, Bridget Maasland, De Lama's en Herman den Blijker hun opwachting. De genomineerden zijn onderverdeeld in vijf categorieën. Zo valt er te winnen in de categorie amusement, drama, presentatie, (info)tainment en beste acteur/actrice. Sophie Hilbrand wordt bijgestaan door twee Kannibalen: Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven onthullen de winnaars op geheel eigen 'muzikale' wijze.

De Hoofdprijs is een publieksprijs. Uitgangspunt bij vaststelling van de genomineerden is een door de NOS Kijk- en Luisteronderzoek samengestelde lijst van programma's die, vanuit een objectief perspectief, relatief jong bekeken zijn. Op deze lijst staan alle programma's die door de doelgroep 13-34 jaar zijn bekeken in het jaar voorafgaand aan de uitreiking. Het publiek kon stemmen via hoofdprijs.tv. Tegelijkertijd hield een onderzoeksbureau onder 450 personen die representatief zijn voor de doelgroep een onderzoek. De resultaten van deze twee bronnen bepaalden uiteindelijk de winaars van de verschillende categorieën.