Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 07-04-2006

Alcoholcontrole

VEENENDAAL In de nachtelijke uren van donderdag 6 op vrijdag 7 april moesten 18 bestuurders op diverse plaatsen in Veenendaal een blaastest afleggen.

Een bestuurder, een 37-jarige inwoner van Veenendaal, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 295 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Veel te hard

VEENENDAAL Op donderdagavond raakte een Veenendaler zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 100 % te hard reed.

Rond 19.00 uur zagen politiemensen een automobilist met hoge snelheid over de Industrielaan rijden. Zij gingen in hun onopvallende politiewagen achter hem aan en constateerden dat de verdachte op de Groeneveldselaan met een snelheid van 110 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. De automobilist, een 20-jarige man uit Veenendaal, werd aan de kant gezet. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beduidend teveel

VEENENDAAL Op donderdagavond 10 april bleek een automobiliste behoorlijk te veel te hebben gedronken.

Rond 19.35 uur zagen twee politiemensen die van een ME-oefening terugkwamen, dat een vrouw een blikje bier leegdronk en op de Dahliastraat in haar auto stapte en wegreed. De twee politiemensen zetten hun auto voor die van de automobiliste, spraken haar aan en legitimeerden zich. Een andere politie-eenheid werd ter plaatse gevraagd om de automobiliste, een 20-jarige vrouw uit Ede (Gld), te laten blazen. Uit de blaastest bleek dat zij te veel had gedronken en zij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 635 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Kop-staart

MAARSBERGEN Op donderdag 6 april kwamen drie autos met elkaar in botsing.

Rond 11.40 uur reed een 84-jarige automobiliste uit Lisse over de Woudenbergseweg, komende uit de richting van Leersum en gaande in de richting van Maarsbergen. Voor haar stonden een 51-jarige automobilist uit Vreeland met een bestelauto en daarvoor een 60-jarige automobilist uit Amersfoort met een bestelauto met aanhangwagen voor het verkeerslicht te wachten. De Lissense zag dit kennelijk te laat, botste op haar voorligger en hij botste weer op zijn voorligger. De Vreelander is met mogelijk rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere betrokkenen liepen geen letsel op.

Hennepkwekerij

COTHEN Op donderdag rolde de politie een hennepkwekerij op.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie een onderzoek in een woning aan het Nieuwland in. Op de zolder van de woning werd een hennepkwekerij met ongeveer 170 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Tegen de 43-jarige bewoonster is proces-verbaal opgemaakt.

Niemand met te veel op

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Aan het begin van de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 april werd op de Traaij een alcoholcontrole gehouden. Geen van de 13 gecontroleerde bestuurders bleek te veel te hebben gedronken.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN / RIJSENBURG Op donderdag 6 april heeft de politie op twee plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

Bij de controle in de middag op de Hoofdstraat in Driebergen werden twee automobilisten bekeurd omdat zij niet handenvrij belden. Later op de middag werd op de Langbroekerweg in Doorn gecontroleerd. Hier werd een keer bekeurd voor niet handenvrij bellen, zes keer voor het niet dragen van de autogordel voorin en een keer voor de gordel achterin.

Diefstal en vernieling

RHENEN Op donderdag 6 april vonden een diefstal en een vernieling van een fiets plaats.

Rond 16.15 uur ontdekte de 15-jarige IJsseldoornse eigenaar van een fiets dat zijn eigendom dat hij rond 07.15 uur in de fietsenstalling aan het Stationsplein had gezet, was verdwenen. Eveneens rond 16.15 uur ontdekte een 15-jarige jongen uit Opheusden dat in dezelfde fietsenstalling en tussen dezelfde tijden zijn fiets was vernield. Daarbij waren de bagagedrager, de jasbeschermers en de verlichting de dupe. Beide benadeelden deden aangifte.

Getuigen van de diefstal en/of vernieling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Te veel

LEERSUM In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 april bleek een automobilist te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 00.50 uur werd een 31-jarige automobilist uit Amerongen op de Rijksstraatweg gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 485 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.