Unilever nederland

Robijn introduceert nieuwe parfumtechnologie in wasverzachters

Rotterdam - Unilever introduceert een revolutionaire parfumtechnologie in haar Robijn wasverzachters. Door het inkapselen van parfummoleculen is de wasverzachterfabrikant in staat kleding op een later tijdstip lekker te laten ruiken, bijvoorbeeld wanneer de kleding voor het eerst aangetrokken wordt. Wasverzachters met deze nieuwe technologie zijn vanaf april in Nederland verkrijgbaar.

De nieuwe parfumtechnologie is gebaseerd op het principe van 'wie wat bewaard heeft wat'. Bij gewone wasverzachters zitten geurmoleculen los in het product. Als ze in contact komen met kleding worden ze direct actief, oftewel geven ze direct de geur af. De nieuwe technologie bevat capsules waarin de geurmoleculen inzitten. Deze moleculen zijn zo ontwikkeld dat deze de geurmoleculen vrijlaten komen op het moment dat de kleding bijvoorbeeld voor de eerste keer na het wassen aangetrokken wordt.

Met deze technologie is Robijn de eerste in Nederland. 'Met deze nieuwe technologie reguleert Robijn de geurafgifte waardoor je twee keer langer kunt genieten van de geur en op het moment dat het relevant is, namelijk als je je kleding voor het eerst aantrekt', aldus Bert Torn van Robijn.

De producten met deze nieuwe technologie, Onstuimig Groen en Oranje Verleiding, zijn vanaf april in Nederland verkrijgbaar in de supermarkt.

Einde persbericht.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bert Torn of Debora de Laaf van Unilever Home and Personal Care, telefoonnummers respectievelijk (010) 439 5231 of (010) 439 5398.
Of met de persdienst van Unilever, telefoonnummer (010) 217 4844.