Gemeente IJsselstein


College bezoekt bedrijf Schilte
vrijdag, 07 april 2006 - 10:22 CET

De gemeente intensiveert de contacten met het bedrijfsleven en instellingen; reden voor het college regelmatig bedrijfsbezoeken af te leggen. Dinsdag 4 april bezochten zij het oer-IJsselsteinse bedrijf Schilte.

Marktleider onderwijsmeubilair
Gespecialiseerd in de fabricage en levering van een compleet assortiment onderwijsmeubilair is Schilte marktleider in Nederland. Het is bovendien één van de oudste familiebedrijven in IJsselstein. Directeur Pompe van Schilte geeft uitleg aan het college tijdens de rondleiding
Directeur(-eigenaar) W. Pompe leidde het college met veel enthousiasme door het bedrijf. Het college heeft met veel interesse kennis genomen van de indrukwekkende machines, de vele activiteiten, de fraaie en innovatieve producten.

Aandacht voor industriële archeologie
Opvallend ook is de aandacht die Schilte heeft voor industriële archeologie die blijkt uit het behoud van de gerestaureerde schoorsteen en de bijzondere collectie van een historische bedrijfsarchief.

Schilte ambassadeur voor IJsselstein
Het college is er trots op een bedrijf als Schilte binnen haar grenzen te hebben en is verheugd over de wijze waarop Schilte-IJsselstein een ambassadeursrol voor onze stad op zich neemt.