Gemeente Smallingerland

Baggerprojecten in Drachten
7 april 2006

Deze week is de gemeente begonnen met het baggeren van een groot aantal watergangen in Drachten. Baggeren is nodig om de waterafvoer te verbeteren en de leefomstandigheden voor waterdieren en waterplanten te verbeteren. Tijdens het werk worden her en der ondiepe zones aangelegd waar waterplanten kunnen groeien. Er komen ook diepere gedeelten waar vis kan overwinteren.

Het project is gestart bij de Waterlelie en de Folgeralaan. Hier worden een aantal sloten gebaggerd en plaatselijk oevers met flauwere taluds aangelegd waar plantengroei mogelijk wordt (zie foto).

Daarna gaan we aan de slag op de volgende locaties: Thalenpark, de Wiken, Reidingpark, Noordoost en Trisken. De gemeente heeft de hengelsportvereniging Voorwaarts uit Drachten gevraagd om op de meeste locaties voor zover mogelijk de aanwezige vis weg te vangen.

Gelijktijdig met het baggerproject wat in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd is Wetterskip Fryslân momenteel bezig met de watergang ten noorden van de Oprijlaan. Het baggerproject van het Wetterskip Fryslân is bijna klaar.

Specifieke vragen?
Voor vragen over de uitvoering kunt u gedurende het project terecht bij de heer R. Brandsma namens de aannemer Bagger-, hei- en grondwerken J.P. Schilder B.V. te Ursem (06 - 247 388 58) en de heer E. Brouwer namens Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. te Heerenveen (06 - 536 736 41).

Voor vragen over het baggerproject van het Wetterskip kunt u contact opnemen met Wouter de Boer van Wetterskip Fryslân (058 - 292 27 25).

Voor algemene vragen over het project kunt u contact opnemen met de gemeente.