Dienstenbond CNV

Concept-voorstellen CAO Arcadis
07-04-2006

De huidige CAO van Arcadis loopt tot 1 april 2006. Daarom is het belangrijk om op korte termijn de onderhandelingen voor een nieuwe CAO op te starten. De voorstellen treft u hieronder aan.

Het afgelopen jaar zijn voortdurend gesprekken gevoerd met de directie van Arcadis, met name over de pensioenregeling en de arbeidsongeschiktheidsregeling (WGA-hiaat). Vandaar dat de voorstellenbrief voor de nieuwe CAO zich beperkt tot een klein aantal onderwerpen.

Looptijd
We willen een looptijd van 1 jaar, dus van 1 april 2006 tot 1 april 2007. Overigens is een langere looptijd voor ons bespreekbaar, maar dat is afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen.

Loonsverhoging
We willen een structurele loonsverhoging van 2% per 1 april 2006. Met dit percentage worden ook de salarisschalen verhoogd.

Resultaatafhankelijk belonen
Naast de collectieve loonsverhoging willen we met Arcadis spreken over een vorm van beloning die rechtstreeks gekoppeld is aan de resultaten van de onderneming en die voor iedere medewerker gaat gelden.

Employability
Om zowel jongere als oudere medewerkers met plezier naar hun werk te laten gaan, is extra aandacht nodig voor employability. We stellen voor om met Arcadis concrete invulling te geven aan dit containerbegrip.

Vakbondscontributie
We stellen voor de vakbondscontributie fiscaal vriendelijk te behandelen, zodat er een netto kostenvoordeel optreedt voor de vakbondsleden.

Hoe nu verder?
Het verzoek aan u is om met eventuele aanvullingen op deze voorstellen te komen. Graag uiterlijk donderdag 20 april. Uw reactie wacht ik af. U kunt contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan per mail w.burggraaf@cnvdibo.nl

of per telefoon op 055 577 26 40. Na 20 april wordt de voorstellenbrief naar uw werkgever verzonden. De eerste onderhandelingsronde staat gepland op donderdag 27 april. Natuurlijk krijgt u daarvan een verslag.