Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 14 2006

BOUWEN

Verleende lichte bouwvergunningen

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Mook :

Gelrestraat 14 vergroten garage/berging 31 maart 2006

en plaatsen carport

Middelaar:

Dorpsstraat 16 plaatsen veranda 31 maart 2006

Verleende reguliere bouwvergunningen

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Mook :

De Hove 5 uitbreiden en gedeeltelijk 31 maart 2006

verbouwen woonhuis

Middelaar:

Heikantseweg 17 bijgebouw met zwembad 31 maart 2006

Heikantseweg 54 uitbreiden woonhuis 31 maart 2006

Dorpsstraat 27 bouw garage/berging 31 maart 2006

met kelder

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Stationsstraat 42 uitbreiden woonhuis

Middelaar:

Koningsbeemdweg 1 bouw jongveestal/berging

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Instructie voor de leerplichtambtenaar

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken hierbij bekend dat zij de instructie voor de leerplichtambtenaar gemeente Mook en Middelaar 2006 hebben vastgesteld. Hierin zijn de taken en bevoegdheden van de leerplichtambtenaar vastgelegd. Deze instructie treedt in werking op 18 april 2005. Op dezelfde datum vervalt de vorige instructie voor de leerplichtambtenaar.

Voor informatie over de instructie kunt u zich wenden tot mevrouw H. Klaassen van de afdeling WPB (024-6969119). De instructie ligt voor iedereen gedurende een periode van vier weken ter inzage in het gemeentehuis van Mook en Middelaar.

Vergunningsvrij bouwen aan recreatiewoningen

In 2002 is het Besluit bouwvergunningsvrije en
licht-bouwvergunningsplichtige bouwwerken in werking getreden. In dit Besluit is onder meer opgenomen, dat een woning, die niet voor permanente bewoning is bestemd, met een bepaalde maat uitgebreid mag worden zonder dat daarvoor een bouw-vergunning noodzakelijk is. Het gemeentebestuur heeft onderzocht welke betekenis deze bepaling zou kunnen hebben voor de recreatiewoningen op De Bisselt, die sinds jaar en dag permanent bewoond mogen worden. Daartoe is advies ingewonnen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de eigen stedenbouwkundig adviseur en de Provinciale Commissie Gemeentelijke Plannen. Aanvankelijk leek vergunningsvrij bouwen aan deze recreatiewoningen een reële mogelijkheid. Recent overleg met de Inspectie VROM heeft er echter toe geleid, dat het gemeente-bestuur vooralsnog vasthoudt aan het standpunt, dat een vergunningsvrije uitbreiding niet mogelijk is gelet op de bestemming van deze woningen als recreatiewoning.

Burgemeester en wethouders concluderen tevens, dat een algehele herziening van het bestemmings-plan De Bisselt binnen redelijke termijn gewenst is. Daarvoor zal echter eerst de vaststelling van het nieuwe Provinciale Omgevingsplan Limburg (POL) worden afgewacht.

..

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:


- het uitbreiden van de bedrijfswoning en het aanbouwen van een kantoorruimte op het perceel

Hoeveveld 19 te Molenhoek

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van
woensdag
5 april 2006 t/m dinsdag 9 mei 2006 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149

.

(Brom)fietsen in bewaring bij WAA-groep

Per heden gaat de WAA-groep uit Venlo (brom)fietsen die in onze gemeente gevonden worden ophalen en bewaren. Het doen van aangifte in geval van diefstal van uw (brom)fiets moet u blijven doen bij politie.

Hoe gaat dit in zijn werk ?


- Als uw (brom)fiets is gestolen dan doet u aangifte bij de politie. Zij legt uw gegevens en die van uw (brom)fiets vast. Hiervan krijgt u een proces-verbaal van aangifte.


- Als u een (brom)fiets heeft gevonden dan geeft u dit door aan de politie via het algemene nummer 0900 - 88 44. De politie geeft aan de WAA-groep door waar zij de fiets op kunnen halen. De WAA-groep legt de gegevens van de fiets vast ( o.a. merk, kleur, framenummer en bijzondere kenmerken ) en geeft deze door aan de politie.


- De politie vergelijkt de gegevens van de (brom)fiets die de WAA-groep opgehaald heeft met de gegevens in het eigen bestand. Zij informeert u als uw (brom)fiets gevonden is. U kunt dan met de WAA-groep een afspraak maken over het ophalen van uw (brom)fiets.

.

SCHOONMAAKACTIE TOVERDANS MOLENHOEK

Noteer in uw agenda:

Zaterdag 8 april van 10.00 tot 12.00 uur schoonmaakactie Toverdans: buurtbewoners gaan samen met wethouder Piet Martens aan de slag om hun buurt op te schonen. Gereedschap wordt door de gemeente ter beschikking gesteld, maar eigen materiaal meenemen mag natuurlijk ook!

Verzamelpunt is de bushalte bij de Toverdans.

U komt toch ook!!

..

HERBESTRATING IN MOOK EN MOLENHOEK

Op maandag 28 maart 2006 is het Wijchens wegenbouw bedrijf uit Wijchen in opdracht van de gemeente gestart met diverse onderhoudswerkzaamheden in de kernen Mook en Molenhoek. Het betreft met name oneffenheden en verzakkingen in trottoirs, fietspaden en parkeerstroken. Daarnaast wordt schade aangericht door boomwortels hersteld. Over het algemeen hebben de werkzaamheden betrekking op kleinere oppervlakten. Daar waar nodig wordt een groter geheel hersteld.

Locatie en aard van werkzaamheden

Mook

Trottoir geheel/gedeeltelijk herbestraten

Gelrestraat, Gen Gavinstraat, Knollenberg, St Adalbertstraat, St. jansstraat

Trottoir en parkeerstrook gedeeltelijk herbestraten

Avillaweg

Fietspad aansluiting op Rijksweg gedeeltelijk herbestraten

Leenherenstraat, Overkwartierstraat

Fietspaden gedeeltelijk
herbestraten

Groesbeekseweg

Voetpaden en rijbaan herbestraten

Toverdans

Molenhoek

Trottoir gedeeltelijk herbestraten

Iepenhof, Meidoornhof, Lijsterbeshof, Kloostertuin. Middelweg

Fietspaden gedeeltelijk
herbestraten

Lindenlaan

Tijdspad

Verwacht wordt dat de werkzaamheden met uitzondering van de Gen. Gavinstraat en St. Adalberstraat nog voor de bouwvak zullen worden afgerond. Op dit moment zijn de onderhoudswerkzaamheden in de Gen. Gavinstraat en de St. Adalbertstraat wegens werkzaamheden van de Waterleiding Maatschappij Limburg, gepland na de bouwvak. Zonodig worden aanwonenden nader geïnformeerd over de werkzaamheden, het tijdstip van uitvoering en eventuele gevolgen voor de bereikbaarheid.

Vragen

Heeft u vragen over de geplande werkzaamheden kunt u contact opnemen met het bureau Beheer Openbare Ruimte bereikbaar op telefoonnummer 024-6969159.

Herinrichting Pastoor Fabritiusstraat, Kleine Blokstraat en Gravenstraat.

Naast deze werkzaamheden aan de bestrating, is tevens het project herinrichting Pastoor Fabritiusstraat, Kleine Blokstraat en Gravenstraat gestart. Na de aanbesteding van deze werkzaamheden zal er meer informatie beschikbaar zijn. Op deze gemeente pagina zullen wij u over dit project op de hoogte houden.

Vervangen huisaansluitingen door Waterleiding Maatschappij Limburg

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) heeft aangegeven enkele stalen huisaansluitingen in de

St. Adalberstraat , Gen. Gavinstraat, Pastoor Fabritiusstraat, Kleine Blokstraat en Gravenstraat te willen vervangen. Bewoners van de betreffende panden zijn of worden nog door de Waterleiding Maatschappij Limburg op de hoogte gesteld via een brief. Voor vragen hierover kunt u contact op nemen met dhr. J. Janssen van de Waterleiding Maatschappij Limburg bereikbaar op telefoonnummer

06-21590801.

.

Luiers apart inzamelen een goed initiatief, maar wel op de juiste manier !!!!!

Sinds februari bestaat in de gemeente Mook en Middelaar de mogelijkheid luiers/incontinentiemateriaal apart aan te leveren bij diverse locaties, met als doel recycling. Nu na twee maanden kunnen we mededelen dat het een geweldig succes is. Er wordt veel aangeboden. Een goed initiatief ter ondersteuning van het milieu en een besparing in uw portemonnee.

De medaille heeft echter ook een keerzijde. Zoals eerder aangeven via publicaties en pamfletten kunnen de luierzakken, tijdens openingstijden, gedeponeerd worden in de daarvoor bestemde containers op de volgende locaties:

* milieustraat, Veldweg 1 te Mook (geopend woensdag van 13.00 16.30 uur en

zaterdag van 09.00 12.00 uur)

* kindercentrum Bambi, Kon. Julianastraat 3 te Mook (geopend ma t/m vrij van 07.30 tot 18.00 uur)

* kinderdagverblijf Dribbel, Eikenlaan 4 te Molenhoek (geopend ma t/m vrij van 08.00 tot 18.00 uur)

Wat nu steeds vaker voorkomt is dat, buiten openingstijden, zakken geplaatst worden naast de container, met als gevolg dat de leidsters van de kinderdagverblijven en de milieustraatbeheerder druk zijn met het deponeren van zakken in de container. Ook staan er zakken bij het hek met als gevolg een verstoring van het straatbeeld. Niemand zit toch te wachten op afval op straat !!!!

Daarom verzoeken wij u vriendelijk rekening te houden met de openingstijden en de luierzakken te deponeren in de daarvoor bestemde containers.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Berichttype Inforubriek Ter Sprake