Gemeente Hoogeveen

Persberichten 2006

4 april 2006

Afzender: College van B&W

Gemeente laat jaarverslag huis aan huis verspreiden

Woensdag valt in heel Hoogeveen een kleurenmagazine van de gemeente op de mat. Op bijna 24.000 adressen wordt een publieksversie van het jaarverslag 2005 in combinatie met het Burgerjaarverslag 2005 bezorgd onder de naam Torentje totaal: meer dan een terugblik op 2005. Het magazine is uitgegeven door !pet en wordt meegezonden met de Hoogeveensche Courant, de krant waar de gemeente wekelijks haar berichten in publiceert.

Vorige week is het jaarverslag/de jaarrekening van het college van B&W verschenen en aangeboden aan de nieuwe gemeenteraad. In Torentje totaal is er aandacht voor de concretere activiteiten en projecten van de gemeente of gelieerde instanties. Een ander onderdeel is het Burgerjaarverslag 2005, het verslag van burgemeester Willem Urlings over de kwaliteit van de dienstverlening en de burgerparticipatie van de gemeente.

De uitgave is bijzonder om meerdere redenen. Zo loopt Hoogeveen voorop met de combinatie Burgerjaarverslag en jaarverslag. Daarnaast is de samenwerking met lokale uitgever !pet bijzonder. De uitgever heeft de vormgeving en de druk voor zijn rekening genomen, plus de advertentie-acquisitie en de verspreiding. De kosten worden (voor het overgrote deel) vergoed door advertenties van Hoogeveense bedrijven. Verder doet burgemeester Urlings terugkijkend op 2005 een aantal aanbevelingen, die hij dit jaar voor het eerst formeel voorlegt aan het college voor besluitvorming. En tot slot heeft een klankbordgroep van inwoners verdienstelijk meegedacht over presentatie en inhoud.

In Torentje totaal zit een reactiebon, waarmee men kan reageren op vorm en inhoud. De uitgave is vanaf dinsdag ook te zien via www.hoogeveen.nl/jaarverslag. Wie de uitgave niet ontvangt, kan deze afhalen bij het voorlichtingscentrum in het raadhuis of vragen (telefoon 291256) om 'm gratis toegestuurd te krijgen. De gemeente bezorgt ook een inkijkexemplaar bij de dorpshuizen.