Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 april 2006

Politie controleert auto's met aanhanger

Borne

De politie hield donderdagmiddag 6 april van 15.00 tot 17.00 uur een controle op auto's met aanhanger op de Prins Bernhardlaan in Borne. In totaal werden 35 combinaties gecontroleerd en 15 processen-verbaal opgemaakt wegens: 1x niet vastgezette lading
2x defecte losbreekreminrichting 2x defecte richtingaanwijzers
1x gladde banden
4x defecte remlichten
1x ontbreken markeringsbord
1x niet dragen autogordel
3x niet handsfree bellen
(06-043352)

Doorrijder blijkt onder invloed van alcohol

Enschede

Getuigen zagen donderdagavond 6 april omstreeks 18.50 uur dat een 24 jarige Enschedeër bij het wegrijden op de Cronjestraat in Enschede tegen een geparkeerd staande auto aanreed en er vervolgens vandoor ging. Eigenaar van de aangereden auto is een 53 jarige Enschedeër. De politie hield de 24 jarige bestuurder nog diezelfde avond elders in Enschede aan. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 0,6 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-043367)

Aanhouding na vernieling

Enschede

Vrijdag 7 april werd omstreeks 02.30 uur gemeld dat iemand een terrasscherm had vernield bij een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. Een medewerker van de horecagelegenheid was achter de verdachte aangegaan en hield de politie telefonisch op de hoogte van de locatie waar hij zich bevond. Politieagenten hielden de verdachte, een 21 jarige man uit Overdinkel, even later op de Oldenzaalsestraat aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. (06-043472)

Drie wegpiraten moeten hun rijbewijs inleveren

Enschede

De politie hield donderdagavond 6 april een snelheidscontrole op de A35 in Enschede, waar een maximum snelheid van 100 km per uur geldt. Vijf automobilisten bleken te hard te rijden. Twee van hen zijn woonachtig in Duitsland en kregen een boete van resp. E 173,- (overschrijding 38 km) en E 260,- (overschrijding 44 km). De drie andere bestuurders bleken de snelheid met meer dan 50 km per uur te hebben overschreden en moesten alledrie hun rijbewijs inleveren. Het ging hierbij om een 38 jarige man uit Olst, een 30 jarige man uit Duiven en een 19 jarige man uit Enschede. Tegen de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed op de landbouwtrekker

Den Ham

Surveillerende politieagenten waren enigszins verrast toen zij vrijdag 7 april omstreeks 00.30 uur een landbouwtrekker op de Ganzenmars in Den Ham zagen rijden. De trekker reed met groot licht. Zij gaven de bestuurder een stopteken waarna deze direct uit de cabine stapte. Hij vertelde naar een kaartavond te zijn geweest. Omdat zijn vrouw de auto nodig had, was hij maar met de trekker gegaan. Een prima oplossing maar hij had alleen niet zoveel alcohol mogen drinken. Een blaastest bevestigde het vermoeden van de agenten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,78 promille. Tegen de bestuurder, een 63 jarige man uit Den Ham, wordt proces-verbaal opgemaakt. De agenten hebben de man later die nacht naar huis gebracht. (06-043455)

Beroving

Hengelo

Donderdagavond 6 april omstreeks 23.15 uur fietste een 60 jarige man uit Hengelo op het fietspad van de Landmansweg in zijn woonplaats. Hij reed in de richting van de Houtmaat. Twee jongemannen kwamen hem tegemoet lopen. Tijdens het voorbijgaan sloeg een van hen de 60 jarige man in zijn gezicht als gevolg waarvan hij ten val kwam. De mannen vroegen de fietser vervolgens om geld. Nadat zij de man nog meerdere keren in zijn gezicht geslagen hadden en de man zijn portemonnee had afgegeven, liepen de twee daders hard weg in de richting van de aldaar staande flats. Het slachtoffer is nog achter de twee jongemannen aangefietst maar verloor hen uit het oog. De 60 jarige man deed aangifte. Hij heeft als gevolg van de klappen hoofdpijn en pijn op de borst opgelopen maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. Van de twee daders is alleen bekend dat zij blank zijn, dat de één ongeveer 1.70 meter lang is en de ander ongeveer 1.85 meter lang. Eventuele getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844 of anoniem via het nummer 0800-7000. (06-043448)

Politie houdt verdachten aan

Enschede

Politieagenten zagen donderdagmorgen 6 april op de Laaressingel in Enschede een auto rijden. Hun oog viel op de bijrijder, een 35 jarige Enschedeër, waarvan zij wisten dat hij kon worden aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin, een 29 jarige vrouw uit Enschede. Het gaat hierbij om meerdere mishandelingen waarvan de laatste keer in maart dit jaar zou hebben plaatsgevonden. De vrouw deed hiervan aangifte. De agenten lieten de bestuurder van de auto, een 19 jarige Enschedeër, stoppen en hielden de 35 jarige verdachte aan. Omdat de 19 jarige man niet in het bezit bleek te zijn van een geldig rijbewijs en in eerste instantie een valse naam opgaf, werd ook hij aangehouden. De auto bleek overigens eigendom te zijn van de 35 jarige verdachte en bleek niet verzekerd te zijn. Politieagenten troffen in de auto een hoeveelheid oud ijzer en vermoedden dat deze van diefstal afkomstig was. Uit onderzoek is niet komen vast te staan dat de 19 jarige man hiermee iets van doen heeft. De 35 jarige man heeft inmiddels echter bekend het oud ijzer bij een container nabij de Kottendijk in Enschede weggenomen te hebben. Tot nu toe heeft hiervan niemand aangifte gedaan. De 19 jarige verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs, in een niet verzekerde auto en het opgeven van een valse naam. De 35 jarige man is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (06-043108, 06-035389)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --