Persberichten Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht, 07-04-2006

Ernstig ongeval

HOOGLAND Bij een ernstige aanrijding tussen drie autos raakten enkele betrokkenen gewond.

Rond 14.40 uur reed een 54-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Bunschoterstraat in de richting van Nieuwland. Op de kruising met de Maatweg reed de Amersfoortse door het rode verkeerslicht. Net op dat moment sloeg een haar tegemoetkomende 79-jarige automobiliste uit Amersfoort op die kruising linksaf om de Maatweg in te rijden. Beide voertuigen kwamen vrijwel frontaal met elkaar in aanrijding. De auto van de 54-jarige automobiliste raakte vervolgens de achterzijde van de auto van een 29-jarige automobiliste uit Deventer, die vanaf de Maatweg door groen licht rechtsaf de Bunschoterstraat opreed in de richting van Nieuwland. Door de aanrijding ontstond een behoorlijke chaos. De politie, ambulance en brandweer zetten meerdere eenheden in. De kruising Bunschoterstraat-Maatweg werd aan de kant van het ongeval geheel voor het verkeer afgesloten.

De 79-jarige Amersfoortse werd met ernstig beenletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en daar opgenomen. Een 53-jarige vrouw uit Amersfoort die bij haar in de auto zat, werd voor onderzoek naar het UMC gebracht, maar mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

De 54-jarige vrouw werd voor onderzoek in een auto van de GGD gezet omdat zij verward en niet goed aanspreekbaar was. Toen een personeelslid van de GGD kort daarna weer bij de auto kwam, bleek de vrouw te zijn verdwenen. Gezien de verwarde toestand van de vrouw werd direct door meerdere politie-eenheden een grote zoekactie op touw gezet. Daarbij werd ook op het huisadres van de vrouw en bij de spoedeisende hulp van meerdere ziekenhuizen gekeken. De vrouw werd daarbij niet aangetroffen.

Middels onderzoek kwam de politie er achter dat de vrouw op een adres in Amersfoort verbleef. Zij werd daar rond 19.20 uur aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar zij nog verwarder was dan die middag, werd de komst van een arts verzocht, waarna de vrouw in vrijheid werd gesteld en voor onderzoek naar het ziekenhuis werd gebracht. Zij zal op een later tijdstip worden gehoord.

De Regionale Verkeersdienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en zal proces-verbaal opmaken.

De politiemensen spraken hun waardering uit voor de hulpvaardigheid van veel burgers. Meerdere van hen verleenden eerste hulp aan de betrokkenen.