Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met SP Laurus
07-04-2006

Leden van de CNV Dienstenbond hebben ingestemd met het nieuwe Sociaal Plan Laurus totaal. Dat leden hebben ingestemd met het resultaat betekent niet dat onze leden geen kritiek hebben geuit.

Naast vragen omtrent de gemaakte afspraken hebben leden aangegeven dat een Sociaal Plan valt en staat met een goede uitvoering. Als CNV Dienstenbond vinden wij die reacties op het resultaat begrijpelijk. Vooral de onzekerheid over de toekomst zorgt ervoor dat we zeer kritisch zijn ten aanzien van de uitvoering. Immers, instemmen met een Sociaal Plan is wat anders dan instemmen met je eigen ontslag. Wij adviseren leden dan ook om een beroep op ons te blijven doen wanneer ze gebruik willen maken van de wettelijke mogelijkheden om verweer tegen zijn of haar ontslag te voeren.

Wat gebeurt er dan nu?
We zullen Laurus laten weten dat de leden instemmen met het onderhandelingsresultaat. Het Sociaal Plan zal dan aangemeld worden als CAO. Een eventuele overname kandidaat is wettelijk verplicht om deze CAO en dus het Sociaal Plan te respecteren. Op deze manier willen partijen voorkomen dat een andere werkgever Laurus tot verkoop verleidt door te stellen dat ze alle medewerkers wel wil overnemen. Maar vervolgens doodleuk de boel op eigen houtje gaat saneren door overgenomen Laurus personeel zonder enige vergoeding te ontslaan omdat hij als nieuwe werkgever geen Sociaal Plan kent.

Hoewel in de publiciteit veel gespeculeerd wordt, is nog steeds niet duidelijk wie de koper gaat worden en of alles verkocht gaat worden of delen daarvan. Als CNV Dienstenbond gaan wij er dan ook vanuit dat alle scenarios nog denkbaar zijn. Vandaar dat we uw hulp en die van uw ongeorganiseerde collega nodig hebben. Spreek uw ongeorganiseerde collega dan ook hierop aan en maak hem of haar lid.

Mochten er nu of tijdens de uitvoering van het Sociaal Plan zaken fout gaan bij Laurus dan horen we dat heel graag. Dat houdt ons als CNV Dienstenbond scherp voor de komende gesprekken die we met Laurus blijven voeren. Heeft u dus nog vragen of inbreng voor deze gesprekken dan horen we dat graag. U kunt contact opnemen met uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken onder telefoonnummer 0512 583 440 of per e-mail g.seffinga@cnvdibo.nl