Politie Gelderland-Midden

Auto aan de rol, vrouw bekneld

Publicatiedatum: 7-4-2006 11:50:18

Voorthuizen - Een 58-jarige vrouw uit Zutphen is donderdagochtend op de lange Zuiderweg in Voorthuizen bekneld en gewond geraakt nadat haar auto aan de rol was gegaan. De vrouw was rond half acht in haar auto gestapt. Daarbij zou de auto zijn gaan rollen terwijl haar benen nog buiten de auto waren. Vervolgens raakten haar benen bekneld tussen de auto en een muur. Te hulp geschoten omstanders slaagden er niet in de auto te verplaatsen, waarop de hulpdiensten werden gewaarschuwd. Nadat de auto was verplaatst is het slachtoffer met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edenaren opgepakt na inbraakpoging

Publicatiedatum: 7-4-2006 11:49:51

Ede - De Edese politie heeft donderdagmiddag op de Kerkhoflaan twee Edenaren van beiden 15 jaar opgepakt na een melding van een inbraakpoging. De twee werden kort na de melding lopend op straat aangetroffen. Een bewoner van een pand aan de Knuttelweg betrapt rond half vijf twee jongens bij zijn schuur achter de woning. Toen hij de twee in de kraag wilde vatten vluchtte het duo weg. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Agenten zagen enkele minuten later op de Kerkhoflaan twee jongens lopen die aan het door de getuige opgegeven signalement voldeden. Het bleek om de twee vijftienjarige Edenaren te gaan. De twee zijn voor onderzoek in verzekering gesteld. De bewoner deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 7-4-2006 11:47:05

Ede - Een 44-jarige man uit Ede is donderdagmiddag door de politie aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn 39-jarige vrouw bij een ruzie hebben geslagen. Het slachtoffer, dat niet zichtbaar gewond bleek, vluchtte de woning uit en waarschuwde daarna de politie. Toen agenten naar de woning van het stel gingen deed de Edenaar zelf open en erkende zijn vrouw bij een ruzie te hebben geslagen. De man werd vervolgens aangehouden. Kort daarop meldde de vrouw zich ook. Volgens haar verklaring zou haar man haar bij de keel hebben gepakt en haar met har hoofd tegen de muur aan hebben geslagen. Ook zouden er diverse klappen zijn uitgedeeld. De Edenaar heeft inmiddels een verklaring afgelegd en is na verhoor weer vrijgelaten. Door de vrouw was aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Winkeldiefstal met geweld: man aangehouden

Publicatiedatum: 7-4-2006 11:46:23

Ede - Een 40-jarige man uit Ede is donderdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal met geweld. Omstreeks zeven uur werd door het winkelpersoneel de politie gewaarschuwd nadat ze de Edenaar zouden hebben betrapt op diefstal. Volgens een medewerker zou de man goederen uit de verpakking hebben gehaald en die in zijn kleding hebben verstopt. Toen hij de man daarover aansprak zou er een schermutseling in de zaak zijn ontstaan omdat de man er kennelijk vandoor wilde. Agenten troffen de man nog in de zaak aan terwijl hij door het personeel in bedwang gehouden werd. De goederen waren inmiddels weer boven water. De Edenaar bekende later en is weer op vrije voeten. Van justitie kreeg de man een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken vrouw botst: drie auto's schade

Publicatiedatum: 7-4-2006 11:45:46

Ede - De Edese politie heeft donderdagavond op de Kastelenlaan een 28-jarige vrouw uit die stad aangehouden wegens het rijden onder invloed. De Edese was omstreeks half acht op de kruising van de Kastelenlaan met de Slotlaan en Hogerhorst achterop twee stilstaande auto's gereden. Daardoor liepen in totaal drie auto's schade op. Niemand raakte gewond. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de vrouw en namen haar mee naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 0,94 (ruim anderhalf keer de norm). Tegen de Edese is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---