1e persbericht van vrijdag 7 april 2006

Eindhoven, 07-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Grote politiecontrole in Strijp (2)

Tijdens de actiedag Strijp Op Slot heeft de politie ook donderdagavond controles gehouden; dat gebeurde ook al donderdag overdag (zie ook 3e persbericht van donderdag 6 april 2006).

* Tijdens alcoholcontroles op verschillende plaatsen in het stadsdeel werden 1150 bestuurders gecontroleerd. Acht van hen hadden teveel gedronken en kregen een boete of een proces-verbaal.
* Tijdens een snelheidscontrole op de Oirschotsedijk werden zeven overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 118/km waar 80 km/u is toegestaan.

* Vier inwoners van Strijp werden thuis aangehouden omdat ze nog boetes hadden openstaan. In totaal waren die goed voor bijna 125 dagen hechtenis.

* Bij controles van in totaal 40 horecagelegenheden zijn 13 overtredingen geconstateerd. Zo was er vijf gevallen geen leidinggevende in de zaak aanwezig, was er in vier zaken geen geldige exploitatie aanwezig, en was er voor drie zaken geen geldige drank- en horeca-vergunning afgegeven.

Aan de actiedag hebben zon 65 mensen van de politie-afdeling Strijp, het regionale politie-flexteam, de KMAR en het KLPD meegewerkt.

Eindhoven: Politie houdt verdachte heling motor aan

Donderdag om 15.05 uur heeft de politie op de Hastelweg een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen werd gezocht omdat hij verdacht wordt van heling van een gestolen crossmotor. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Geen rijbewijs, wel alcohol

Op de Aalsterweg heeft de politie vrijdag om 1.15 uur een 18-jarige Eindhovense automobiliste aangehouden. Zij blies een promillage van 0,75. De vrouw was niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Helmond: Fiets na duwtje gestolen

Donderdag tussen 18.00 en 18.15 uur heeft een onbekende man op het Speelhuisplein de fiets van een 16-jarig meisje gestolen. Het meisje had juist de fiets van het slot gedaan toen zij een duw kreeg waardoor ze haar evenwicht verloor. De duwer, een man van 25 tot 30 jaar oud, pakte haar fiets en reed daarop weg.

Valkenswaard: Snelheidscontrole met laser

Op De Vest heeft de politie donderdag tussen 14.15 en 16.00 uur een snelheidscontrole met laserapparatuur gehouden. 29 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 92 km/u. De overtreders werden staande gehouden en bekeurd. Ze werden dus meteen geconfronteerd met hun overtreding.

Best: Snelheidscontrole

Donderdag tussen 16.45 en 18.55 uur heeft de politie op de Oirschotseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1968 passanten reden er 243 te hard. De snelste reed 77 km/u waar 50 km/u mag.

Veldhoven: Inbraak in woning

Donderdagmiddag tussen 14.30 en 18.00 uur is ingebroken in een woning aan de Blaarthemseweg. Het keukenraam is opengebroken. Uit de woning verdwenen onder meer een digitale camera, een playstation en een navigatiesysteem.