Gemeente Capelle a/d IJssel

Bericht uit het college
datum:
7 april 2006
nummer:
14

|                                                                              |
Op vrijdag 7 april 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Krediet aanleg tweede fase Vuykpark
Het college heeft het plan van aanpak voor de aanleg van de tweede fase van het Vuykpark vastgesteld. Ook heeft het college het conceptraadsvoorstel en conceptraadsbesluit vastgesteld over het beschikbaar stellen van E 600.000,- voor de aanleg van dit park. De jaarlijkse kosten voor onderhoud en beheer van het park, E 10.000,-, worden betrokken bij de actualisatie van de begroting 2007.

Herinrichting Loswal III
Het voorstel voor de herinrichting van de locatie Loswal III is door het college vastgesteld. Loswal III is onderdeel van het project Hollandsche IJssel. Het college heeft het conceptraadsvoorstel en conceptraadsbesluit vastgesteld voor het beschikbaar stellen van een krediet van E 100.000,-. Uiteindelijk worden deze kosten gedekt met Europese subsidiegelden. De jaarlijkse kosten voor het onderhoud en beheer van de openbare ruimte, E 2.560,-, worden betrokken bij de actualisatie van de begroting 2007.

Consequenties onttrekking Fluiterlaan ter hoogte van d'Amandelhof In september 2005 is besloten na te gaan of de capaciteit van het bestaande wegennet voldoende is om het woningbouwproject d'Amandelhof te ontsluiten. Het college heeft kennisgenomen van de conclusie dat de capaciteit van het bestaande wegennet voldoende is.

Overname recht van opstal
Het college heeft besloten toestemming te verlenen tot overname van het recht van opstal voor plaatsing van een reclamemast aan het Rivium Quadrant van Outdoor Places B.V. door Interbest B.V.

Jaarverslag WijkOverlegPlatform (WOP) 2005
Het college stelde het jaarverslag 2005 over de WOP's vast. Het jaarverslag wordt samen met diverse andere verslagen (o.a. burgerjaarverslag) op 24 april aan pers, raad en belangstellenden gepresenteerd. U krijgt een uitnodiging.

Resultaten 1e enquête e-panel vragenlijst 'speelplaatsen' De resultaten van het eerste e-panel onderzoek zijn bekend. Onderwerp van onderzoek was 'speelplaatsen'. De afdeling Beheer gaat namelijk dit jaar na in hoeverre het Speelruimtebeleidsplan uit 2001 moet worden aangepast. De respons bedroeg 85%. Resultaten zijn onder andere:
- van het e-panel is 36% het eens of helemaal eens met de stelling: 'De speelplaatsen in mijn wijk zien er altijd netjes uit'. 37% Staat neutraal tegenover de stelling;
- 70% geeft een 6 of een 7 als rapportcijfer voor de speelplaatsen;
- iets meer dan de helft weet wel dat speelplaatsen worden aangelegd voor verschillende leeftijdscategorieën. Het college nam kennis van de resultaten.

Verkoop bouwgrond Fascinatio
Er is met Domus Invius overeenstemming bereikt over de verkoop van kavel NK 6 met een oppervlakte van circa 3520 m2. Op het perceel wordt een bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd. Startdatum van het project staat gepland op 18 april.


---