Politie Gelderland-Zuid

Fietser achtervolgt zijn mishandelaar

Nijmegen, 07-04-2006 o Een 41-jarige Nijmegenaar fietste donderdagmiddag over de Nieuwe Dukenburgseweg. Toen hij bij het Jonkerbosplein overstak, zag hij op het fietspad een groepje fietsers stil staan. Omdat hij er makkelijk tussendoor kon, fietste hij gewoon door. Net toen hij dat deed boog een man zich naar rechts, waardoor de 41-jarige de doorgang belet werd. Hierbij riep hij dat de 41-jarige daar niet mocht fietsen.

Die wilde echter gewoon doorfietsen, maar de man pakte ineens een ijzeren staaf en sloeg de 41-jarige hiermee hard tegen zijn bovenlichaam. Die raakte hierdoor in paniek en belde de politie. De dader zag dat en fietste snel weg.

De 41-jarige liet het er niet bij zitten en ging er achteraan, in de richting van de Tarweweg. Ondertussen belde hij met de politie en vertelde zijn verhaal. Bij de Opaalstraat raakte hij de man kwijt. De politie kwam inmiddels ook en samen zijn ze op zoek gegaan naar de man. Die was echter onvindbaar dus ging de 41-jarige huiswaarts, nadat hij een goed signalement van de dader had gegeven.

De politie zocht verder en op een gegeven moment vertelde een voorbijganger dat hem was opgevallen dat er een man in een trappenhuis stond. De agenten gingen kijken en zagen daar inderdaad een man die aan het signalement voldeed. De politie sprak met deze 23-jarige Nijmegenaar, waarbij hij bekende de 41-jarige met een ijzeren staaf geslagen te hebben. Hij zou de staaf onderweg in de struiken gegooid hebben. De politie is met de man naar die plek gegaan en vond inderdaad de ijzeren staaf. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. (07)