Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

7 april 2006

Apeldoorn - Snorfietser gewond door aanrijding

Een 60-jarige snorfietser uit Apeldoorn raakte donderdagmorgen (06/04) op de kruising Europaweg/Laan van Westenenk gewond door aanrijding met een 57-jarige automobilist uit Limmen. De snorfietser reed rond 11.50 uur door het rode verkeerslicht en botste tegen de auto van de man uit Limmen. Het slachtoffer liep een beenbreuk op en werd per ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd.

Beekbergen - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (07/04) op de Veldhofweg een 48-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 00.45 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De Apeldoorner blies op het politiebureau een promillage van 0,9. De man kreeg een boete.

Apeldoorn - Man vernielt ruit café

De politie heeft donderdagavond (06/04) op het Beekpark een 37-Apeldoorner aangehouden voor vernieling van een ruit van een café. De politie kreeg rond 23.20 uur door dat er problemen in het café zouden zijn. Ter plaatse zag de politie dat een aantal portiers de verdachte in bedwang hield. Hij had na onenigheid met een andere bezoeker uit woede een ruit vernield. De politie hield de man aan en bracht hem voor verhoor naar het politiebureau. Daarna werd hij heengezonden. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Honderdachttien bekeuringen bij grote controle

De politie heeft donderdagavond bij een grote verkeerscontrole honderdachttien bekeuringen uitgeschreven voor allerhande overtredingen. De controle werd uitgevoerd door het politieteam binnenstad, politiemensen in opleiding, vrijwillige politie en door vier bikers van het afgelopen week gestarte biketeam van de Apeldoornse politie. Motoragenten brachten in totaal 250 automobilisten en achttien bromfietsers naar de controleplaats. De uitgedeelde bekeuringen waren onder meer voor het 43 keer niet dragen van de autogordel, zes keer voor het rijden door het rode verkeerslicht, zes keer voor het niet handsfree bellen, één keer voor het onnodig claxonneren, voor keer voor het niet dragen van een bromfietshelm en twaalf keer voor het negeren van een inrijverbod. De bikers bleken een belangrijke rol te spelen bij de controle. Zij wisten menig overtreder in de soms smalle straatjes van het centrum op te sporen aan naar de controleplaats te brengen,

Apeldoorn - Negenenzeventig bestuurders te snel

Negenenzeventig bestuurders van motorvoertuigen reden donderdag (06/04) tijdens twee snelheidscontroles sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Bijna 750 bestuurders passeerden op de Asselsestraat de controle. Van hen reden er 33 sneller dan is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 in plaats van 50 km/uur. Op de PWA-laan passeerden bijna 1.250 bestuurders de controle. Van hen reden er 46 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --