Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

7 april 2006

Brummen - Auto met aanhanger gekanteld

De bedrijfsauto met aanhanger van een 23-jarige Apeldoorner is donderdagmiddag (06/04) op de Eerbeekseweg gekanteld. De man verloor rond 12.05 de controle over het stuur en kwam in de linker berm terecht. Vervolgens kantelde de bus met aanhanger. De man bleef ongedeerd. Voor het besturen van een voertuig met een aanhangwagen is een geldig rijbewijs B + E vereist. De man was niet in het bezit van het E-rijbewijs en de politie maakt hiervoor proces-verbaal op.

Zutphen - Winkeldief gepakt

De politie heeft donderdag (06/04) in een winkel aan de Ruys de Beerenbrouckstraat een 53-jarige winkeldief uit Zutphen aangehouden. De man had rond 12.35 uur twee flessen wijn met een waarde van zeven euro gestolen. Personeel betrapte de man en droeg hem over aan de politie die hem een boete van 130 euro gaf.

Zutphen - Winkeldievegges aangehouden

De politie heeft donderdag (06/04) in een winkel aan de Polsbroek twee 14-jarige winkeldievegges uit Toldijk en Brummen aangehouden. De filiaalchef betrapte de meisjes op het stelen van een paar schoenen en waarschuwde de politie. De politie bracht de meisjes voor verhoor naar het politiebureau. Beiden worden doorverwezen naar aan een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt getroffen.

Twello - Auto's vernield

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (06/04) twee auto's vernield. Van een auto aan de Oude Binnenweg werd de voorruit vernield door het ingooien met een steen. Bovendien raakte de motorkap hierdoor flink beschadigd. Van een auto aan de Sweelinckstraat werd een spiegel afgebroken.

Zutphen - Jongeren betrapt in winkel

Drie jongens van 13 en 14 jaar oud uit Zutphen werden donderdagmiddag betrapt in een supermarkt aan de Joke Smitlaan. De drie hadden ieder afzonderlijk goederen in de jas gedaan en waren vervolgens langs de kassa gelopen zonder af te rekenen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De gewaarschuwde politie heeft het drietal aangehouden. Zij zullen worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregelen getroffen zal worden.

Zutphen - Boete voor belediging

De politie heeft donderdagmorgen (06/04) op de Groenmarkt/Marspoortstraat een 19-jarige jongeman uit Zutphen aangehouden voor het beledigen van een stadswacht. De jongeman had rond 09.30 uur zijn bestelbus hinderlijk neergezet. Een automobiliste moest in haar personenauto dringend naar het ziekenhuis en de stadswachten vroegen hem zijn bus ergens anders neer te zetten. Hij begon de stadswachten uit te schelden. De politie hield hem aan en bracht hem over naar het politiebureau. De jongeman bekende de beledigingen. De politie kreeg na overleg met justitie een boete van E 260,-.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --