Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


06-04-2006
6e Algemene ledenvergadering van Frugi Venta
De 6e Algemene ledenvergadering van Frugi Venta is gehouden op woensdag 5 april 2006. De locatie was Hotel / Congrescentrum `Heerlickheijd van Ermelo'.

De leden en begunstigers konden aan het begin van de middag kiezen uit drie parallelle themabijeenkomsten. De onderwerpen hiervan luidden: o De vernieuwde opzet van de wettelijke verplichte controle op kwaliteit- en fytovoorschriften. R.H.M. Heijnders / K.J. van Ast o Kostenbesparing in de keten door de berichtenstandaard en de pallet- en fustlabels van Frug I Com/GS1. H. Schmeitz / F. Jonker o Key-account informatie in de groenten- en fruitsector. L. de Groof / A. Overgaag / R. Ramakers

Via naam van de spreker komt u bij de sheets van de presentatie.

Vanaf 17.30 uur werd begonnen met het officiële gedeelte van de Algemene ledenvergadering. De heer Marius Varekamp, voorzitter, opende de vergadering. Met 180 personen was de opkomst wat kleiner dan het gemiddelde in de voorgaande jaren.
De eerste agenda punten werden vlot doorgenomen. De Jaarrekening over 2005, de Begroting van 2006 en de nieuwe Contributieregeling zijn goedgekeurd. Over de bestuursverkiezing is door een aantal leden na wat discussie om een schriftelijke stemming gevraagd. De benoeming van de kandidaat-bestuursleden is met grote meerderheid goedgekeurd.

Toegetreden tot het bestuur zijn de heren M.B. van den Heuvel (Olympic Fruit BV), A.C. Verbaas (Fyffes BV) en R.A. Verwoert (Fruitmasters Holland BV / Citronas BV)
De heer A. Roodenburg (The Greenery BV) heeft zijn kandidatuur ingetrokken en zodoende is er een bestuurdersplek vacant.

Bij het aantreden van nieuwe bestuurders hoort ook het afscheid van voormalige bestuurders. De heren R.A. Kamstra (DTC BV), M.A. De Naeyer (Trofi BV) en M.J.F. Jansen (Citronas BV) zijn bedankt voor hun inzet en hebben een Frugi Venta Diamant opgespeld gekregen. Tussentijds aftredend was J.A. van den Heuvel van Hagé International.

De leden, begunstigers, bestuurders en medewerkers hebben aansluitend bij het aperitief en een luisterrijk dinerbuffet uitgebreid met elkaar gepraat en van gedachten gewisseld.

Al met al was het een geslaagde vergadering waar wij met genoegen op terug kijken.