Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

07 april 2006

Harderwijk - man valt van ladder bij bouwwerk

Een 28-jarige man uit Emmen is vrijdagochtend tijdens bouwwerkzaamheden bij een appartementencomplex aan de Operadreef van een ladder gevallen en met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Het ongeval deed zich omstreeks 10.50 uur voor toen de man zijn ladder op een zeecontainer had geplaatst en de ladder onderuit ging. De man kwam zeer ongelukkig terecht en zijn collega's alarmeerden 112. Bij de hulpverlening werd onder meer de arts van de gealarmeerde traumaheli ingezet, waarna het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld en voor de collega's van het slachtoffer werd het Bureau Slachtofferhulp gewaarschuwd.

Elburg - 30 boetes voor overtredingen

De politie heeft bij een verkeerscontrole op donderdagmiddag (06-04) op de Zuiderzeestraatweg Oost 30 boetes uitgereikt voor de volgende overtredingen: 6 x niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs 2 x geen geldige APK 1 x hulpkoppeling met aanhangwagen niet in orde 13 x niet dragen van een autogordel 2 x losbreekreminrichting niet in orde 1 x snelheid bromfietser 1 x auto niet verzekerd 1 x geen kentekenplaat op de aanhangwagen 3 x voeren van mistverlichting bij zicht meer dan 200 meter

Epe - Kop-staartbotsing

Een 54-jarige automobilist uit Epe kon zijn voertuig niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de auto voor hem, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Apeldoorn. Het ongeval gebeurde op donderdag (06-04) rond 17.30 uur thv de rotonde S9, Tongerenseweg en Paalbeekweg. De auto van de Apeldoornse draaide om de as en nam en passant een verkeersbord mee. Het voertuig van de Epenaar schoof door en kwam tot stilstand op de rotonde. De schade bleef beperkt tot de auto's.

Ermelo - Drankrijder

Een 34-jarige automobilist uit Ermelo bleek bij een toe- en afritcontrole door de politie bij de afslag Harderwijk/Ermelo van de A28 onder invloed van alcohol. De man blies 1,06 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - Serie auto-inbraken

Van woensdag op donderdag (05/06-04) werd er in zeker 18 auto's ingebroken aan de Klaproosmeen (2), Veldkersmeen (4), Zeggemeen (7), Klavermeen (2), Pijlkruidmeen (2) en de Hofdijkstraat (1). In vrijwel alle gevallen werd het portierslot geforceerd. Er werd voornamelijk audioapparatuur ontvreemd. De politie adviseert om geen spullen van waarde in de auto te laten liggen en altijd aangifte van een dergelijk feit te doen. Dit kan ook via internet: www.politie.nl

Harderwijk - Diefstal uit woning

Uit een woning aan de Waterplassteeg werden op donderdagmiddag (06-04) audio-apparatuur alsmede mobiele telefoons ontvreemd. De dader klom naar binnen via een openstaand badkamerraam.

Vaassen - Rijden tijdens ontzegging

Een 45-jarige automobilist uit Beekbergen bleek bij een politiecontrole aan de Woestijnweg een auto te besturen terwijl hij een rijontzegging had. Het voorval vond plaats op donderdag (06-04) rond 16.10 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --