Politie Limburg-Zuid

Bevalling "onder zwaailicht en sirene"

Heerlen, 07-04-2006 o Een motoragent van de basiseenheid Heerlen-Noord moest donderdag 6 april 2006 rond het middaguur een niet alledaagse klus klaren. Hij verleende namelijk assistentie aan een vroedvrouw die met een aanstaande moeder op weg was naar het ziekenhuis.

De motoragent die na een klus op weg was naar zijn eenheid werd omstreeks 12.10 uur op de Beersdalweg in Heerlen geconfronteerd met een vrouw die op de rijbaan stond te gebaren dat hij moest stoppen. De situatie werd hem snel duidelijk: de vrouw die hem liet stoppen, was een vroedvrouw die op weg was naar het ziekenhuis met een vrouw die aan het bevallen was.

De agent aarzelde geen moment en loodste onder het geluid van de tweetonige hoorn en de flitsen van het blauwe zwaailicht, de vroedvrouw en de aanstaande moeder naar de eerste hulp van het Atrium ziekenhuis. Daar aangekomen bleek dat de vrouw inmiddels bevallen was van een jongetje. Met de wetenschap dat het met moeder en zoon goed ging, vervolgde de motoragent zijn weg naar zijn basiseenheid.