Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
persbericht

datum:
5 april 2005

nummer:
36

|                                                                              |
Capelle brengt positieve jaarrekening 2005 uit

Gemeente Capelle aan den IJssel rondde afgelopen week haar jaarrekening 2005 af. Het college is trots op het behaalde financiële resultaat. Wethouder Keuzenkamp geeft dit als volgt weer: "Dankzij het solide financiële beleid dat de afgelopen jaren is gevoerd, geeft de jaarrekening een gezond beeld en zijn verwachtingen waar gemaakt". Van de positieve uitkomst van circa 1,3 miljoen euro wordt aan de raad voorgesteld 0,7 miljoen euro te reserveren om de tarieven voor de afvalstoffenheffing in de komende jaren te beperken.

Resultaten
Het jaar 2005 was het laatste jaar van de vorige bestuursperiode. Inhoudelijk zijn in dit jaar onder meer de volgende resultaten geboekt:
- er is een aanzet gegeven voort drastische vernieuwing van verouderde zorgcomplexen;
- voor het behoud van het zwembad is een structurele oplossing gecreëerd;
- de ontwikkeling van het Vuykterrein is verder vervolgd;
- de planvorming voor het jongerencentrum is verder opgepakt;
- er is een structuurvisie op het gebruik van de stad en een visie op hoogbouw vastgesteld.

Daarnaast is de elektronische dienstverlening aan de burger vergroot. Uit de onderzoeksresultaten van de Capelse organisatie blijkt dat de externe onderzoekers hier een ruime voldoende voor geven.

Overschot
Het overschot is op verschillende onderdelen van de gemeentelijke producten gerealiseerd, die in het jaarverslag worden toegelicht. Een opvallende post is het voordeel van circa 0,5 miljoen euro als resultaat van hogere dividend opbrengsten van aandelen die de gemeente in haar bezit heeft. Dit is mede reden om een deel te reserveren om de afvalstoffenheffing in de komende jaren te beperken.

De uitkomsten van de jaarrekening worden betrokken bij het bepalen van de financiële positie ten behoeve van de nieuwe raadsperiode en de begroting 2007.



Gemeente Capelle a/d IJssel