Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 7 april 2006

Taxichauffeur ramt voorgevel woonhuis

TILBURG In de Componistenlaan te Tilburg is een 19 jarige taxichauffeur vanmorgen, rond 09.00 uur, via de voorgevel een woning in gereden. De automobilist reed over de Componistenlaan in de richting van het Verdiplein te Tilburg. Ter hoogte van de kruising met de Puccinistraat verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende 31 jarige automobiliste, afkomstig uit Tilburg. Tussen beide personenautos ontstond een aanrijding. Ten gevolge van deze aanrijding botste de auto van de 19 jarige bestuurder vervolgens tegen een geparkeerd staande auto waarna zijn auto doorschoot richting woningen. In de woonkamer van een woning kwam de auto tot stilstand. De volledige voorgevel van de majorettewoning moest het ontgelden. Ten tijde van de aanrijding waren er geen bewoners in de woning aanwezig. Beide bestuurders liepen geen letsel op. Als gevolg van deze aanrijding ontstond er in de woning een lekkage van de stadsverwarming. Er stroomde 8000 m3 kokend water de woning uit, het wegdek op. Gevolg van deze lekkage was dat een gedeelte van de wijk tijdelijk geen gebruik kon maken van de stadsverwarming. De technische dienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.. Essent kwam ter plaatse om de opgetreden storing te verhelpen en de woningbouwvereniging droeg zorg voor de afdichting van de woning.

Politie zet gedeelte Korvelseweg af in verband met instortingsgevaar

Tilburg Omdat de zijgevel van een pand aan de Korvelseweg op instorten stond alarmeerde de politie vanmorgen, rond 09.30 uur, vier bewoners die op dat moment in het pand verbleven. Drie van de vier bewoners verlieten onmiddellijk de woning. De vierde bewoner had wat meer overtuigingskracht nodig om alsnog, vrijwillig het pand te verlaten. Direct zette de politie een gedeelte van de Korvelseweg af in verband met instortingsgevaar. Gearriveerde brandweerlieden hebben in samenspraak met de ondernemer het pand gestut.Ten tijde van het versturen van het persbericht was de afzetting nog steeds van kracht.De gevaarszetting was echter geweken.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, rond 02.00 uur, een 32 jarige automobilist, afkomstig uit Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau bleek dat de man bijna vier maal de toegestane hoeveelheid namelijk 825 ug/l, zijnde 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 10 uren mocht hij vertrekken. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Fietser aangereden door bestuurster op gestolen bromfiets

TILBURG Vanmorgen, rond 10.30 uur, vond er op het fietspad van de Ringbaan West te Tilburg ter hoogte van het viaduct, een verkeersongeval plaats tussen een bromfietser en een fietser. De 20 jarige bromfietser, afkomstig uit Tilburg, haalde op het fietspad de 65 jarige bestuurster van een fiets, afkomstig uit Tilburg in. Tijdens deze manoeuvre kwamen beiden met elkaar in aanrijding. Ten gevolge hiervan vielen beiden op het fietspad. Een toegesnelde getuige, een bestuurder van een bestelbus, die hulp wilde bieden, blokkeerde vervolgens het fietspad. De bromfietsbestuurster stond na haar val direct op en was voornemens om, zonder haar identiteit bekend te maken, de plaats van het ongeval te verlaten. Tijdens het wegrijden kwam ze in aanrijding met de stilstaande bus. Ook dat weerhield haar niet om haar vlucht te voet voort te zetten. Korte tijd later werd deze bestuurster, in de Cornelstraat te Tilburg, aangehouden door de politie. Ze had zich verstopt in de bosjes. Het 65 jarige slachtoffer werd met onbekende verwondingen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Uit het ingestelde politieonderzoek blijkt dat de bromfiets van diefstal afkomstig is.

Man aangehouden na opgeven valse naam

TILBURG Vanmorgen, rond 01.00 uur hebben agenten op de Spoorlaan te Tilburg, een 24 jarige man, afkomstig uit Tilburg, aangehouden nadat hij een valse naam opgaf. Agenten controleerden de man in de stationshal van het Centraal Station. Nadat hem gevraagd was zichzelf te legitimeren, kon hij daar niet aan voldoen. De naam die hij opgaf klopte niet waarop de agenten de man hebben aangehouden.

Veelpleger aangehouden

TILBURG Gistermiddag, rond de klok van 16.30 uur hebben agenten in de Jan Heijnsstraat te Tilburg, een 33 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had in een supermarkt een aantal blikken bier en repen chocolade in zijn jas gestopt en was vervolgens zonder te betalen de winkel uitgelopen. Conform het
veelplegers-protocol is de man in verzekering gesteld.

Politie pakt twee auto-inbrekers

TILBURG Gisteravond tegen 20.00 uur, hebben agenten van het bikersteam op het Von Weberpad te Tilburg, twee mannen van 18 en 19 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg, aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak. Een getuige had gezien dat de twee mannen eerder die avond, rond 19.00 uur, in de Schubertstraat te Tilburg in een geparkeerd staande Opel Astra hadden ingebroken. De mannen hadden met een steen een portierruit ingegooid. Uit de auto werd vervolgens een laptop met toebehoren, die op de bijrijderzitplaats lag, weggenomen. Gealarmeerde agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Het duidelijke signalement en de zoektocht van de agenten resulteerden in de aanhouding van beide mannen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie treft brandend XTC-afval aan

GOIRLE Agenten kregen vanmorgen rond 00.30 uur, de melding dat op het Boterpad te Goirle, een auto in brand zou staan. Ter plaatse bleek het niet te gaan om een auto maar om brandend afval. Omdat er tussen het brandend afval een aantal gasflessen aangetroffen werden, hebben de agenten de omgeving afgezet. Nadat de brand gedoofd was troffen de agenten enkele vrieskisten aan met daarin meerdere jerry cans. Zowel de technische dienst van de politie als medewerkers van de unit synthetische drugs hebben een onderzoek ingesteld. De gemeente draagt zorg voor de verwijdering van het afval.

Ongeregeldheden in het horecagebied

TILBURG De horecanacht van donderdag op vrijdag verliep onrustig. In het horecagebied ontstonden diverse vechtpartijen waarvoor de politie meerdere mensen heeft aangehouden.

Op het Piusplein te Tilburg hebben agenten vanmorgen, rond 02.00 uur een 21 jarige man, afkomstig uit Eindhoven aangehouden voor bedreiging. De man was samen met een aantal vrienden op stap in een horecagelegenheid op het Piusplein. In het café ontstond ruzie tussen twee verschillende groepen. Beide groepen werden verwijderd uit het café. Eenmaal buiten wilden de vechtende groepen opnieuw met elkaar op de vuist. Door tussenkomst van portiers werd de zaak gesust. Echter de 21 jarige man vond het nodig om een van de portiers woordelijk te bedreigen. Toegesnelde agenten hebben de man aangehouden. De portier heeft aangifte van bedreiging gedaan.

In de Juliana van Stolbergstraat te Tilburg hebben agenten vanmorgen om 04.00 uur, twee mannen van 23 en 24 jaar, afkomstig uit Tilburg aangehouden voor openlijke geweldpleging.
De 24 jarige man had in een horecagelegenheid op het Piusplein een 28 jarige vrouw, afkomstig uit Boxtel lastig gevallen. De vrouw verklaarde later door de man onzedelijk te zijn betast. Haar 25 jarige vriend wilde in het cafe verhaal halen maar werd tegengehouden door het slachtoffer. Hierop verlieten vriend en vriendin de uitgaansgelegenheid. In de Juliana van Stolbergstraat voelde de 25 jarige man plotseling een harde klap op zijn hoofd. Door de klap kwam hij ten val. Direct voelde hij dat er met kracht tegen zijn hoofd geschopt werd. Vermoedelijk waren de twee mannen, waar de 25 jarige man en diens vriendin eerder problemen mee hadden, hen gevolgd. Ook de vriendin kreeg enkele klappen. Gealarmeerde agenten hebben beide mannen aangehouden.

Om 04.45 uur hebben agenten op de Heuvelring te Tilburg, een 23 jarige man, afkomstig uit Tilburg, aangehouden voor belediging. De man vond het nodig zijn middelvinger op te steken naar surveillerende agenten.

Auteur: Desirée Brabers