Ansell Healthcare geeft aanbevelingen voor ..................

Ansell healthcare europe

Ansell Healthcare geeft aanbevelingen voor barrièrebescherming tegen vogelinfluenzavirussen (vogelgriep)

BRUSSEL, April 7 /PRNewswire/ --
Ansell Healthcare Europe, een wereldleider in barrièrebescherming, publiceerde een aantal aanbevelingen voor gezondheidswerkers die zichzelf willen beschermen tegen besmetting met vogelgriep, het A/H5(N1
)-influenzavirus, en voor arbeiders die potentieel besmette vogels of vogelproducten manipuleren. De aanbevelingen om de meest geschikte handschoen- en kledijtypes te selecteren zijn online beschikbaar en geïnteresseerden kunnen ook terecht bij een technische helpdesk.

(photo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060407/206881-a )

(photo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060407/206881-b )

Ansell doet aanbevelingen voor het gebruik van de juiste handschoenen, schorten, mouwen en schoenovertrekken door arbeiders die betrokken zijn bij de pluimveehouderij, het veterinair en post-mortem onderzoek, het slachten van pluimvee, karkasverwerking, het reinigen en desinfecteren van besmette ruimtes en terreinen, het nemen van stalen en diagnosewerkzaamheden in laboratoria. De lijst van de meest geschikte Ansell-producten die helpen beschermen tegen het A/H5 (N1)-virus is online beschikbaar. Ze voldoet aan de aanbevelingen van het European Centre for Disease Prevention and Control met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen voor risico's van deze aard(1).

Ansell beschrijft een aantal duidelijke voorzorgsmaatregelen waarmee organisaties uit de gezondheidssector, die de risico's van blootstelling van hun personeel en patiënten aan het A/H5(N1)-virus willen evalueren, bescherming tegen vogelinfluenza kunnen bieden. Handschoenen in PVC of vinyl worden niet aanbevolen, omdat ze mogelijk een lagere barrièrebescherming bieden. Gepoederde handschoenen moeten worden vermeden wegens het grotere risico op verspreiding van het virus door de lucht. Het dragen van een binnen- én een buitenhandschoen is te overwegen voor een optimale bescherming. En ten slotte dienen de procedures voor handhygiëne en het aan- en uittrekken van handschoenen strikt te worden nageleefd om elke operatie en elk patiëntencontact zo veilig mogelijk te laten verlopen. Volgens een recente publicatie(2) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dienen alle mogelijke maatregelen voor barrièrebescherming te worden genomen bij het verzorgen van patiënten die mogelijk of zeker besmet zijn met het vogelgriepvirus. Dit geldt meer bepaald bij intens contact met patiënten en bij procedures waarbij aërosols ontstaan.

"De aanbevelingen die Ansell doet voor het beheer van een dergelijk gezondheidsrisico zijn het bewijs van ons streven om steeds superieure kwaliteit en innoverende oplossingen voor een betere bescherming van mensen en producten te leveren," verklaarde Werner Heintz, Sr Vice President & Regional Director Europe, Ansell Healthcare. De onderneming deed een beroep op deskundigen van het internationale AnsellCares-programma om de aanbevelingen te helpen opstellen. "Wij vinden het zeer belangrijk dat de gebruikers van onze producten zo volledig mogelijk geïnformeerd zijn, zodat zij op hun beurt hun arbeiders en patiënten beter kunnen beschermen."

Voor organisaties uit de gezondheidssector publiceerde Ansell Healthcare lijsten van aanbevolen handschoenen in vier categorieën: poedervrije latex onderzoekshandschoenen, poedervrije synthetische onderzoekshandschoenen, poedervrije latex chirurgische handschoenen en synthetische chirurgische handschoenen. De lijsten bevatten de handschoenen die op de Europese markt het meest worden gebruikt en zijn niet exhaustief. De onderneming heeft al haar aanbevelingen voor het kiezen van de meest geschikte handschoenen op haar website www.anselleurope.com gezet.

Ansell biedt bovendien ondersteuning met een e-mail helpdesk. Het Technisch Departement beantwoordt langs deze weg graag alle vragen over de geschiktheid en de prestaties van de handschoenen.


1 ECDC guidelines to minimise the risk of humans acquiring highly pathogenic avian influenza from exposure to infected birds or animals


2 Avian Influenza, including Influenza A (H5N1) in Humans, WHO Interim Infection Control Guideline for Health Care Facilities, 9 februari 2006

Over Ansell:

Ansell Limited is een internationale leider op het vlak van beschermende producten. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië, telt meer dan 11.000 medewerkers en neemt een vooraanstaande positie in op de markt voor condooms en voor handschoenen in natuurlatex en synthetische polymeren. Ansell is actief in drie belangrijke segmenten: Occupational Healthcare, handbescherming voor de industriële markt; Professional Healthcare, chirurgische en onderzoekshandschoenen voor medisch personeel en Consumer Healthcare, condooms en huishoudhandschoenen. Informatie over Ansell en zijn producten vindt u op www.anselleurope.com