Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten vrijdag 7 april 2006

Zaanstreek-Waterland, 07-04-2006

Overlastveroorzakers aangepakt Zaandam, 6 april 2006, 17:25 uur Na meldingen van overlast heeft de politie verscherpt gesurveilleerd op de Oostkade en het Verzetsplantsoen in het centrum van Zaandam. Een 35-jarige Zaandamse werd aangehouden vanwege openbare dronkenschap en belediging. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Tegen overige overlastveroorzakers werd verbaliserend opgetreden. De politie blijft de komende tijd verscherpt toezicht houden in bepaalde delen van het centrum.

Rijbewijs dronken bromfietser ingevorderd Purmerend, 6 april 2006, 20:26 uur De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige bromfietser uit Purmerend. De man veroorzaakte op de Zambezilaan ter hoogte van de kruising met de Nijlstraat een eenzijdig ongeval, waarbij hij schouderletsel opliep. De Purmerender is voor controle per ambulance naar het Waterlandziekenhuis gebracht. Na het ziekenhuisbezoek werd de man op het politiebureau aan een blaastest onderworpen. Deze wees uit dat hij een promillage had van 2,4. Bijna 5 keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de bromfietser is proces-verbaal opgemaakt en zijn bromfiets kon hij achterlaten.

Rijbewijs ingevorderd beginnend bestuurder Zaandam, 07 april 2006, 03:37 uur Op de Zuidervaart in Zaandam is het rijbewijs ingevorderd van een beginnend bestuurder. De 32-jarige Zaandammer had een promillage van 1,2 en voor een beginnend bestuurder is dat 6 maal de toegestane waarde. De man werd na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Mishandeling en vernieling Zaandam, 6 april 2006, 22:24 uur De politie heeft twee Zaandammers van 24 en 27 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling en het leksteken van autobanden. Getuigen meldden dat er autobanden werden lekgestoken op de Bloemgracht. Op het moment dat de politie arriveerde vluchtten de verdachten. Eén van hen kon na een korte achtervolging worden aangehouden op de zuidkant van de Peperstraat. Tijdens de fouillering van de man werd een aardappelschilmesje gevonden. De verdachte zou tijdens zijn vlucht ook een man een kleine steekwond hebben bezorgd in het gelaat. Een agent in burger hield op de noordkant van de Peperstraat de tweede verdachte aan, die op dat moment bezig was met het schoppen tegen een toegangsdeur van een winkelpand. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau.

Laatst gewijzigd 07-04-2006 13:03 | © Politie Zaanstreek-Waterland |