Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Jongen (15) aangehouden na mishandeling en wangedrag in bus
Publicatiedatum: 7-4-2006 14:47:52

Arnhem - Een vijftienjarige jongen uit Arnhem is donderdagmiddag aangehouden wegens mishandeling en wangedrag in een Arnhemse lijnbus. Controleurs van het vervoersbedrijf grepen in nadat de buschauffeur melding had gemaakt van het voorval. In de bus troffen de controleurs een vijftienjarige jongen uit Duiven aan die verklaard had door de Arnhemmer te zijn geslagen. Volgens de chauffeur zou de Arnhemmer zich ook in de bus hebben misdragen door onnodig op de stopknop te drukken. Door de controleurs werd de Arnhemmer aangehouden en bij de politie afgeleverd. Door de Duivense jongen is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Stenengooier door getuigen aangehouden na vernieling
Publicatiedatum: 7-4-2006 14:47:24

Arnhem - Een 23-jarige Arnhemmer is donderdagavond door enkele omstanders aangehouden nadat hij met stenen naar een rijdende auto zou hebben gegooid. De automobilist, een 34-jarige vrouw uit Arnhem, was daarbij met de schrik vrijgekomen. Volgens de gedupeerde Arnhemse reed ze rond half negen over de John Frostbrug en hoorde ineens een flinke knal. Kort daarop zag ze iemand naast de rijbaan wegduiken. Kort daarop stelde de Arnhemse vast dat haar auto schade had opgelopen. Toen de vrouw de man naast de rijbaan wilde aanspreken zette deze het op een lopen. De Arnhemse zette daarop de achtervolging in. Op de Bolderikstraat kon de man worden achterhaald. Maar de man slaagde erin weer weg te komen. Daarop schoten enkele omstanders te hulp die de man in de kraag wisten te vatten. De Arnhemmer bleek onder invloed van alcohol en werd aan gewaarschuwde agenten overgedragen. De Arnhemmer heeft inmiddels bekend met een steen naar de rijdende auto te hebben gegooid en is weer op vrije voeten. Justitie besloot de man te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na huiselijk geweld tegen ex

Publicatiedatum: 7-4-2006 14:46:26

Arnhem - De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de wijk Malburgen een 41-jarige man uit die stad aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn ex-vrouw. De Arnhemmer wordt ervan verdacht zijn 46-jarige ex-vrouw aan de haren te hebben getrokken en geslagen. Een van de kinderen waarschuwde tijdens de schermutseling, die in de woning van het slachtoffer plaatsvond, de politie. Die ging meteen poolshoogte nemen maar trof de man daar niet meer aan. Wel zagen ze de man even later in zijn auto rijden over de Graslaan. Daar werd de Arnhemmer aangehouden. De man bleek bovendien met een alcoholpromillage van ruim 2 achter het stuur te zitten en raakte daardoor ook zijn rijbewijs kwijt. De man is voor onderzoek ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vijf verdachten opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 7-4-2006 14:45:52

Arnhem - Door de Arnhemse politie zijn donderdag vijf verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstal in de stad. Bij een zaak aan de Steenstraat werd een negentienjarig meisje uit Arnhem aangehouden nadat ze door winkelpersoneel was betrapt op diefstal van cosmetica. De Arnhemse bekende en kreeg later een dagvaarding. Een 36-jarige Arnhemmer liep even later tegen de lamp bij een warenhuis aan de Ketelstraat. De man zou met kleding aan de haal zijn gegaan maar werd bij het verlaten van de zaak betrapt. De Arnhemmer kreeg van justitie een boete van 310 euro. Winkelpersoneel van een zaak aan de Hanzestraat betrapte rond drie uur een 24-jarige man uit Ravenstein. De man zou kleding in een tas hebben gestopt om er vervolgens zonder betalen vandoor te gaan. De Ravensteiner werd echter gepakt en aan de politie overgedragen. De man is na verhoor met een proces-verbaal op zak vrij gelaten. Een twaalfjarig meisje uit Arnhem werd omstreeks half vier aangehouden nadat ze bij een zaak eveneens aan de Hanzestraat zou hebben gestolen. Het meisje bekende later snoep te hebben gestolen en is na verhoor aan haar ouders overgedragen. Justitie beslist verder wat er met haar gebeurt. Bij een warenhuis aan het Velperplein betrapten beveiligingsmedewerkers een 39-jarige Arnhemmer. De man zou 22 onderbroeken hebben gestolen. De man is ingesloten omdat er nog nader onderzoek nodig is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---