Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

7 april 2006

Eibergen - Drie gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval zijn vrijdagochtend (7/4) rond 10.55 uur zijn drie mensen gewond geraakt. Bij de aanrijding, dat plaatsvond op de kruising Kiefteweg/Molenweg waren een vrachtwagen en een auto betrokken. De 30-jarige Winterswijkse bestuurder van een vrachtwagen naderde de kruising van de Kiefteweg en heeft daarbij geen voorrang verleend aan de 29-jarige automobilist uit Beltrum. Door de klap van de aanrijding belandde de vrachtwagen met z'n neus voorover in een sloot. De bestuurder van de auto liep nekletsel op en is door de brandweer en ambulancepersoneel uit de auto bevrijd. Hiervoor moest ondermeer het dak losgeknipt worden. Na te zijn gestabiliseerd is het slachtoffer naar het ziekenhuis in Winterswijk vervoerd. De passagier van de vrachtwagen, een 55-jarige man uit Aalten is naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd en de bestuurder is naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Over hun letsel is verder niets bekend.

Voor het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie en het bergen van de voertuigen is de kruising afgesloten. Dit duurt zeker tot 15.00 uur.

Varsseveld - graafmachine glijdt van aanhanger. De auto van een 61-jarige man uit Lichtenvoorde is vrijdagochtend omstreeks 10.10 uur zwaar beschadigd bij een ongeval op de Aaltenseweg. De man vervoerde een graafmachine op een aanhangwagen achter zijn auto. Bij de rotonde met de Guldenstraat moest hij afremmen en daarbij bleek, dat de graafmachine onvoldoende vastgezet was. Het apparaat gleed naar voren en kwam op de achterzijde van de bijna nieuwe auto van de Lichtenvoorder terecht. De schade was behoorlijk en een sleepbedrijf moest eraan te pas komen om de graafmachine weer goed op de aanhanger te zetten. Het verkeer moest enige tijd worden geregeld om deze handelingen te kunnen voltooien.

Didam - Drankrijder betrapt

Een 49-jarige inwoner uit Didam bleek afgelopen nacht (7/4) rond 01.05 uur bij een politiecontrole op de Beekseweg onder invloed van alcohol. De man blies 1,5 prom. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.

Didam - Inbraak in woning

In een woning aan de Hooiberg werd donderdagavond (6/4) ingebroken. Men wist in de woning te komen door een ruit te vernielen. Weggenomen werd een tv met een decoder. Donderdagavond werd eveneens ingebroken in een school aan de Pontilaan. Ook hier werd een raam geforceerd. Er werd echter niets vermist. De politie is een onderzoek gestart.

Doetinchem/Wehl - Politie rolt drie hennepkwekerijen op

Agenten hebben donderdag (6/4) bij verschillende politieonderzoeken drie hennepkwekerijen aangetroffen. Op zolder van een woning aan de Lombokstraat in Doetinchem werd 7,6 kilogram netto drogende henneptoppen gevonden. In een woning aan de Wiersse in Doetinchem werden in drie ruimtes en de schuur inrichtingen voor een kwekerij en hennepresten aangetroffen. In Wehl stonden in een caravan en de schuur bij de caravan aan de Elzenerf in totaal 234 planten. In alle gevallen werd de stroom illegaal afgetapt en stelt de energieleverancier een onderzoek in. De kwekerijen zullen ontmanteld worden en de goederen vernietigd. Er werden vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Oude IJsselstreek - Politie treft vangkooi aan

De politie heeft donderdag (6/4) proces verbaal opgemaakt tegen een 58-jarige man in de gemeente Oude IJsselstreek. Op het terrein van de man werd een vangkooi om roofvogels te vangen aangetroffen met daarin een lokduif . Dit wordt in de jacht- en vogelwereld als een zeer ernstige overtreding beschouwd. De kooi werd in beslag genomen en de duif werd weer in de volière gedaan.

Winterswijk - Aanhouding wegens belediging

De politie heeft donderdagmiddag (6/5) een 43-jarige Winterswijker aangehouden. Agenten wilden de man bekeuren omdat hij in de parkeerverbodszone in de Spoorstraat geen parkeerschijf had gebruikt. De man was het er niet mee eens en beledigde de agenten. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Over de strafafdoening wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie in Zutphen.

Blauwe dag in de Achterhoek

In het politiedistrict de Achterhoek werden donderdagochtend en -middag (6/5) door verschillende politieteams controles gehouden. Bij de controle stond de verkeersveiligheid centraal, waarmee de politie wil bewerkstelligen, dat het aantal gewonden in het verkeer daalt. Er werd dan ook gelet op "veiligheidsovertredingen" zoals : niet dragen autogordel 50 overtredingen , opgevoerde bromfiets 11x, gladde band bromfiets 1x , kleven 1x, niet handfree telefoneren 8x en inhalen over een doorgetrokken streep 2x.

In totaal werden 164 blaastesten afgenomen. Alle bestuurders bliezen een P(rima).

Er werd gecontroleerd op de volgende locaties: Op de Bredevoorststraatweg in Aalten, de Aaltenseweg in Dinxperlo, De Liemersweg, de Plattenburgstraat en De Bongerd in Doetinchem, de Kruisbergseweg in Hengelo en de Weemstraat in Wehl.

Doetinchem - verkeerscontrole door politiestudenten waardevol. Een tiental politiestudenten van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland hebben vrijdagochtend (7/4) op een parkeerplaats langs de A 18 onder Doetinchem een verkeerscontrole gehouden in het kader van hun examen. Met ondersteuning van ondermeer motorrijders, de verkeerspolitie en medewerkers van de Inspectie Verkeer en Waterstaat werden in totaal 93 voertuigen gecontroleerd. Er werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer het onjuist vervoer van gevaarlijke stoffen, een niet gekeurde taximeter, een te zwaar beladen aanhangwagen, lekke uitlaat, defecte richtingaanwijzer en remlichten, losbreekreminrichting defect, niet dragen van de autogordel. Op dit moment is nog niet bekend of iedereen geslaagd is voor het examen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --