Politie Zuid-Holland-Zuid

7/4 Hoeksche Waard

, 07-04-2006

VERKEERSCONTROLES RONDOM SCHOLEN
S-GRAVENDEEL/BINNENMAAS - De wijkpolitie in s-Gravendeel en Binnenmaas gaat de komende weken rondom de basisscholen verkeerscontroles houden. Naast het gebruik van de autogordels zal er gelet worden of kinderen op de juiste manier worden vervoerd. Sinds 1 maart 2006 is het verplicht om kinderen die kleiner zijn dan 1.35 meter te vervoeren in een kinderzitje of zittingverhoger (met rugleuning) in combinatie met een autogordel. Het is belangrijk dat een kind qua lengte en gewicht in het kinderstoeltje past. Volwassenen en kinderen groter dan 1.35 meter zijn verplicht zowel voor- als achterin een autogordel te dragen.
De politie zal bekeuren indien kinderen niet in een kinderzitje of zittingverhoging zitten. De bekeuring bedraagt 75 euro. Hetzelfde boetebedrag geldt voor het niet dragen van de autogordel.

SNELHEIDSCONTROLE
s GRAVENDEEL Op de Kiltunnelweg heeft het Verkeers Handhavings Team op donderdag 6 april van 15.00 tot 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Het ging om een controle met staandehouding. Op de Kiltunnelweg is de maximum snelheid 80 km per uur. 11 bestuurders overschreden deze snelheid. Twee van hen raakten hun rijbewijs kwijt. Het gaat om een 59-jarige man uit Maasdam, hij reed (gecorrigeerd) 135 km per uur. Ook een 18-jarige vrouw uit Strijen-Sas raakte haar rijbewijs kwijt, zij reed (gecorrigeerd) 132 km per uur. Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. Er werden 360 bestuurders gecontroleerd. De controle werd uitgevoerd ter verbetering van de verkeersveiligheid.