Politie Zuid-Holland-Zuid

7/4 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 07-04-2006

OP HETERDAAD BETRAPT
GORINCHEM De politie heeft in de vroege morgen van donderdag 6 april een 28-jarige man uit Polen aangehouden in een auto aan het Dalembolwerk in Gorinchem. Hij wordt verdacht van poging diefstal uit een auto aan de Robberstraat. De 35-jarige eigenaar van de auto liep omstreeks 04.00 uur naar zijn auto. Tot zijn verbazing zat er een man in de auto op de bijrijderstoel. Hij was bezig in het dashboardkastje. De eigenaar sprak de vreemde man aan die op zijn beurt probeerde weg te komen. Er volgde een worsteling waarbij de 28-jarige verdachte weg wist te rennen richting de binnenstad van Gorinchem. De politie werd direct gealarmeerd die direct een zoekslag maakte in de omgeving. Dankzij het duidelijke signalement gegeven door de gedupeerde kon de verdachte worden aangehouden aan het Dalembolwerk. De verdachte werd in verzekering gesteld. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. Er bleek niets weg te zijn genomen uit de auto.

VERDACHT VAN HELING cq DIEFSTAL SCOOTER
PAPENDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 6 april een 17-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden op de Duivenstraat. Hij wordt verdacht van heling cq diefstal van een scooter. Het was de politie bekend dat de verdachte, een veelpleger, mogelijk reed op een gestolen scooter. Op de Duivenstraat signaleerde de politie in burger de jongen op de scooter. De agenten legitimeerden zich als zijnde politie en spraken hem aan. De jongen probeerde te ontkomen maar kon worden tegengehouden. Er bleek op de scooter geen verzekeringsplaatje en geen contactslot te zitten. Ook ontbrak het frameplaatje. De 17-jarige werd aangehouden en in verzekering gesteld. De scooter is in beslag genomen en zal nader worden onderzocht door de technische recherche.

INBREKER BETRAPT, ACHTERVOLGD EN AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft op donderdagavond 6 april een 48-jarige man uit Gorichem aangehouden op verdenking van inbraak. Een 30-jarige man kwam met zijn vriendin thuis bij hun woning aan de A.B. Steeg in Gorichem. Ze zagen dat het slot van de deur kapot was. Op het moment dat ze bij de buren wilden gaan informeren of zij iets gezien of gehoord hadden, kwam er opeens een vreemde man met een plastic tas in zijn handen de woning uitlopen. De 30-jarige bewoner sprak de man aan over wat hij in de woning deed. Vervolgens liet de vreemdeling de tas vallen, rende weg en bedreigde de 30-jarige ondertussen meerdere keren. Er volgde een achtervolging. Getuigen belden de politie. De 48-jarige inbreker bleef dreigen naar de 30-jarige. Een vriend schoot hem te hulp en samen wisten ze de verdachte te overmeesteren. Hierbij viel de gsm van de inbreker op de stadswal naar beneden. Hij pakte deze maar kwam vervolgens de stadswal niet meer op. De politie arresteerde de man en sloot hem in. De woning bleek door de verdachte te zijn doorzocht. Verschillende kasten waren opengetrokken. In de achtergelaten plastic tas van de inbreker zaten waardevolle spullen uit de woning zoals een geldkist, een fles met muntgeld, een horloge en een digitale camera. De gedupeerde heeft aangifte gedaan.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT De politie heeft op donderdagavond 6 april een 16-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden in een woning aan de Groen van Prinstererstraat. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De jongen zou zijn beide ouders hebben mishandeld en bedreigd. Er is aangifte tegen de zoon gedaan. Er wordt naar gepaste hulp voor hem gezocht.

SCHUUR AFGEBRAND
NIEUW-LEKKERLAND Een schuur aan de Schoenerstraat is donderdag 6 april omstreeks 18.00 afgebrand. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De 68-jarige eigenaar had even daarvoor nog patat gebakken maar is er zeker van dat hij alles had uitgezet. In de schuur stonden twee gasflessen waarvan er één ontplofte tijdens de brand. De schuur brandde in zijn geheel af. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

SNELKRAAK MISLUKT
GORINCHEM De politie heeft in de vroege morgen van vrijdag 7 april een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op de Schoutstraat. De politie kreeg de melding dat er een inbreker was overlopen en werd vastgehouden werd door burgers. Het bleek dat de verdachte met een stoeptegel de ruit van een apotheek in de Schoutstraat kapot had gegooid. Binnen had de verdachte een greep in de kassa gedaan en een flatscreen monitor weggenomen. De snelkraak werd echter opgemerkt door een bewoner die vanuit zijn woning in de Pensionarisstraat uitzicht heeft op de winkels in de Schoutstraat. Deze alerte bewoner liep naar buiten en zag de verdachte uit het raam van de apotheek komen. De moedige man ((42) aarzelde geen moment en greep de inbreker beet. Deze liet de monitor uit zijn handen vallen en zette het op een hollen. Hij probeerde in een auto te stappen en weg te komen maar dit mislukte doordat de 42-jarige de deur openhield. Op dat moment kwam een collega van de 42-jarige aanrijden om samen te gaan werken. Ook deze man kwam helpen en samen haalden ze de inbreker uit het voertuig. Na de man onder bedwang te hebben gekregen, werd de politie gealarmeerd die de verdachte insloot. De apotheker heeft aangifte gedaan.