Politie Zuid-Holland-Zuid

7/4 Dordrecht en Zwijndrechste Waard

, 07-04-2006

BROMFIETSCONTROLE
DORDRECHT De politie heeft op donderdag 6 april een bromfietscontrole gehouden in de omgeving van het Damplein, de Octant en het Van Eesterenplein. Dit om de bromfietsoverlast terug te dringen. Het ging om een controle met staandehouding en een test op de vermogensbank. Motoragenten begeleidden bromfietsers naar de vermogensbank. De controle was van 13.00 tot 17.00 uur. Er werden 25 bromfietsbestuurders gecontroleerd en tien procesverbalen uitgeschreven.
Twee personen werden aangehouden:
NAT PAK
Een 17-jarige jongen werd donderdagmiddag aangehouden op de Dordwijklaan. Hij reed op een bromfiets en weigerde te stoppen bij een bromfietscontrole aldaar. Hij negeerde het stopteken van een motoragent en probeerde langs de agent te komen. Hierbij maakte hij trappende bewegingen richting de agent. Die liet dat niet zomaar gebeuren. De motoragent wist de afstand te verkleinen tussen hem en de vluchtende bromfietser. De 17-jarige verloor hierop zijn evenwicht en reed de berm en daarna de sloot in. De jongen werd de sloot uitgevist en aangehouden. De bromfiets werd de sloot uitgehaald. De verdachte is na een douche op het politiebureau in schone kleren gehesen en heengezonden met een bekeuring voor het negeren van een stopteken en een prent voor belemmering van de uitvoering van het werk van de agent.
GESNAPT MET OPGEVOERDE BROMFIETS
Aan de Octant kreeg een 16-jarige jongen uit Dordrecht drie bekeuringen en zijn bromfiets werd in beslag genomen. Na controle bleek de bromfietsbestuurder niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat, geen id-bewijs bij zich te hebben en bleek zijn bromfiets niet verzekerd te zijn. Wél was het voertuig opgevoerd. Na een test op de rollentestbank bleek de bromfiets een vermogen in Kilowatt af te geven van 2.1 Kw. Dit is een constructiesnelheid van 79 km per uur. Daar van af gehaald een correctie van 3 km brengt het totaal op 76 km per uur. De wettelijk toegestane constructiesnelheid van een bromfiets is 50 km per uur. Dit is dus een overschrijding van de constructiesnelheid van 26 km per uur.
De jongen werd meegenomen naar het politiebureau waar zijn ouders zijn identificatiebewijs brachten. De bromfiets is in beslag genomen en zal binnen 14 dagen terug worden gegeven aan de jongen indien hij het voertuig verzekerd heeft én er een verzekering is afgesloten voor langer dan drie maanden. Dit moet de 16-jarige binnen de gestelde termijn tonen op het politiebureau.
De jongen werd heengezonden met drie bekeuringen voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, geen verzekering voor de bromfiets en overschrijding van de constructiesnelheid. Voor de overschrijding kreeg hij ook een waarschuwingsbrief mee. Hierin staat dat de bestuurder zijn bromfiets in orde moet maken. Als hij/zij binnen twee jaar nog een keer wordt gesnapt door de politie met een opgevoerde brommer of snorfiets dan is de bestuurder het voertuig definitief kwijt.

GEVONDEN
DORDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 6 april een 48-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Steegoversloot. Hij had nog een boete van 168 euro open staan. De man kon niet betalen dus is hij voor twee dagen ingesloten. Het 39-jarige maatje van de verdachte werd ook aangehouden. Hij probeerde de aanhouding van zijn vriend te belemmeren. Een van de agenten probeerde hij een knietje te geven. De man was onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden op verdenking van het belemmeren van ambtenaren in functie en op verdenking van openbare dronkenschap. Na verhoor werd de 39-jarige donderdagavond heengezonden. Hij krijgt een dagvaarding.

BELEDIGING
DORDRECHT Een 19-jarige jongeman uit Dordrecht is donderdagavond aangehouden op de Visstraat. Hij wordt verdacht van belediging van agenten. De jongeman hing tegen een winkelpui. Surveillerende agenten spraken hem hier op aan en vroegen hem om zijn id-bewijs. De 19-jarige zei dit niet bij zich te hebben en wilde weglopen. Hij werd tegengehouden. De verdachte schold de agenten toen uit en gebruikte daarbij kwetsende woorden. De 19-jarige werd aangehouden. Hij verzette zich hevig. De man werd met gepast geweld geboeid en afgevoerd. Na verhoor is hij heengezonden. Hij betuigde spijt en krijgt een dagvaarding.

BRAND IN WONING
DORDRECHT In een flatwoning aan de Marienbornstraat is donderdagavond 6 april brand ontstaan. De brand ontstond in een slaapkamer en isvermoedelijk veroorzaakt door spelende kinderen. De technische recherche verricht hier onderzoek naar. Ten tijde van de brand waren er personen in de flatwoning; twee dochters van de hoofdbewoonster die niet thuis was, een vriend van een van de dochters en twee kleine kinderen. Niemand raakte gewond. De woning is gezien de schade niet meer bewoonbaar. Het gezin is tijdelijk ondergebracht bij familie. De brandweer bluste de brand, de politie zette de straat tijdelijk af.

GETUIGEN GEZOCHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een incident dat plaatsvond op de Voorstraat/Scheffersplein in de nacht van donderdag 6 april op vrijdag 7 april tussen 03.00 en 03.15 uur. Ter hoogte van het plein voor een café werd een 27-jarige man mishandeld. De daders zouden gepoogd hebben zijn mobieltje en portemonnee weg te nemen. Dit mislukte omdat de 27-jarige zich verweerd zou hebben. Het slachtoffer werd zodanig geschopt en geslagen dat hij een forse hoofdwond had die in het ziekenhuis met 24 hechtingen dichtgemaakt moest worden. Ook moesten er vier hechtingen in een wond aan de wenkbrauw. De daders renden weg in de richting van De Waag. Door omstanders werd het slachtoffer later op straat aangetroffen waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht.
De politie is op zoek naar getuigen en/of mensen die meer weten van dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)