Landstede


Nieuwe dagopleiding INFRA

Landstede Harderwijk heeft met ingang van het komend schooljaar er een nieuwe opleiding bij die zich richt op weg- en waterbouw. De nieuwe, vierjarige INFRA-opleiding is een middenkaderopleiding en wordt gegeven volgens de Beroeps Opleidende Leerweg, niveau 4.

Tijdens deze opleiding leren studenten onder meer hoe ze leiding geven tijdens de uitvoering, adviseren en informeren van klanten, inspecteren van constructies en het maken en controleren van bestekken en werkomschrijvingen.

De INFRA-opleiding wordt gegeven in samenwerking met het SOMA-college in Harderwijk. Zij verzorgen het praktijkgedeelte van de opleiding. Dat houdt in dat studenten bij het SOMA-college ook echt met een bulldozer of bouwkraan aan de slag gaan.

Studenten die de opleiding hebben gevolgd, kunnen een baan krijgen als: tekenaar, opzichter, uitvoerder, werkvoorbereider of calculator. Maar studenten die nog op wat vakken bij willen spijkeren, zich vanaf het derde leerjaar inschrijven voor een mbo-plus pakket.

In samenwerking met de hogeschool Windesheim in Zwolle krijgen ze dan extra ondersteuning in de exacte vakken en talen. Dit om de overstap naar een aansluitende vervolgopleiding op hbo-niveau (Civiele Techniek of Lerarenopleiding) eenvoudiger te maken.

Praktijk
De lessen worden gegeven volgens het principe van het Competentiegericht Leren (CGL). Een groot deel van de lesweek werken de studenten in groepjes aan opdrachten. Er worden situaties en problemen uit de praktijk voorgelegd, vervolgens gaan de studenten zelf op zoek naar de antwoorden en oplossingen. Dit vereist zowel samenwerken als zelfstandig kunnen werken.

De nieuwe INFRA-opleiding van Landstede is een volwaardige dagopleiding. Zowel praktijkervaring als theorie spelen een belangrijke rol. Daarom is er tijdens de opleiding naast beroepspraktijkvorming ook ruimte voor excursies, projecten en rollenspellen.

Meer opleidingsinformatie