Landstede


Maatjes gezocht!

Het Landstede-project Maatje op Maat zoekt maatjes voor het begeleiden van allochtone en autochtone deelnemers, die in hun directe omgeving steun missen.

Voor het Maatjesschap komt iedereen in aanmerking die ervaring/affiniteit heeft met het begeleiden van jongeren, zich betrokken voelt bij de multiculturele samenleving en wat voor een ander wil betekenen.

Als Maatje ondersteun je op vrijwillige basis een deelnemer van Landstede zodat hij/zij zijn opleiding met succes kan doorlopen. Je bent eigenlijk een verlengstuk van de reguliere zorg binnen school.

Extra klankbord
Je fungeert als extra klankbord, de deelnemer kan bijvoorbeeld bij je terecht met vragen over school en stage, het combineren van studie en bijbaantjes en zijn/haar privé-situatie. Ook help je hem/haar de weg vinden naar de diverse instanties.

Bedoeling is dat de deelnemers - met name allochtone deelnemers - over meer zelfkennis, zelfverantwoordelijkheid, zelfvertrouwen, zelfsturing en zelfreflectie gaan beschikken.

Wie zijn de maatjes?
Elke volwassene die wat weet van onderwijs, ervaring/affiniteit heeft met jongeren en interesse heeft in de multiculturele samenleving, kan Maatje worden.

Tijdsbesteding
Een Maatje en een deelnemer worden voor een jaar aan elkaar gekoppeld. Het contact is aanvankelijk een keer per week en na verloop van tijd eens per twee weken.

Ontmoetingen kunnen plaatsvinden in de Landstede Infoshop in Zwolle, maar ook op de school van de deelnemer. Het contact tussen het Maatje en de school loopt in eerste instantie via het Trajectbureau.

Maatschappelijke betrokkenheid
Het project is een activiteit van Landstede Trajectbureau. Doel is om de kansen van deelnemers te vergroten en de doorstroom te bevorderen. Het project sluit aan bij de missie van Landstede waarbij maatschappelijke betrokkenheid en het gaan voor waarde(n)vol leren, leven en werken centraal staan.

Meer informatie
Wil je meer informatie of wil je maatje worden? Neem dan contact op met projectleider Nabil Sahhar; Landstede Trajectbureau tel. (038) 425 71 30 of nsahhar@landstede.nl