Ingezonden persbericht


Themapaviljoen "Toegankelijkheid" op Support 2006

Publicatiedatum: 07-04-2006

De Taskforce Handicap en Samenleving (TFHS) en het Landelijk Bureau Toegankelijkheid (LBT) organiseren op Support 2006, van 19 t/m 22 april a.s. in de Jaarbeurs Utrecht, een groot themapaviljoen waarop diverse bedrijven zich gezamenlijk presenteren en profileren op het gebied van toegankelijkheid voor en participatie van mensen met een handicap in het dagelijks leven. Met deze gezamenlijke, themagerichte presentatie over toegankelijkheid wordt een dwarsdoorsnede van de maatschappij getoond: verkeer en vervoer, recreatie, veiligheid en zelfredzaamheid, internet, wonen, werken en financiën.

Deelnemende partijen
De volgende bedrijven en organisaties nemen deel aan het themapaviljoen: ABN AMRO, de Nederlandse Spoorwegen, de Rabobank, Landstede Buitengewoon Reizen, Inn Home hotels, Connexxion, de brandweer (regio Utrecht) en het fonds Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De TFHS en het LBT zijn zelf ook met een stand aanwezig.

Resultaten HandiGap onderzoek
Het LBT heeft samen met de TU Delft een onderzoek gehouden naar de consequenties van te overbruggen spleten bij de overstap van perron naar voertuig. In een aantal opstellingen probeerden mensen met een beperking verschillende spleetbreedtes zelfstandig te overbruggen. Het LBT wil op basis van dit HandiGap-onderzoek tot een meer objectieve benadering te komen. De resultaten van dit onderzoek worden tijdens Support gepresenteerd.

Taskforce Handicap en Samenleving
De Taskforce heeft onder meer als doel een actieve betrokkenheid van maatschappelijke partners te bewerkstelligen bij het realiseren van de toegankelijkheid van de samenleving t.b.v. mensen met een handicap. Lid van de TFHS zijn o.a.: mevr. J. van Leeuwen (voorzitter), dhr. G. Cerfontaine, dhr. D. Terpstra, dhr. J. Cohen, dhr. P. Fentener van Vlissingen, dhr. L. Hermans. Zie voor meer informatie: www.handicapensamenleving.nl

Landelijk Bureau Toegankelijkheid
Het LBT is het kennis- en adviescentrum t.b.v. totale toegankelijkheid van alles voor iedereen. Het LBT werkt aan de verbetering van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid (en dus kwaliteit) van diensten en producten op de terreinen (gebouwde) omgeving, verkeer en vervoer, technologie en hulpmiddelen, recreatie en internet. Zie voor meer informatie: www.lbt.nl
---

Noot voor de redactie,