Politie Gelderland-Midden

Jongen (17) aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 7-4-2006 15:22:48

Huissen - De politie van Huissen heeft donderdagavond een zeventienjarige jongen uit die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld in de ouderlijke woning. De knaap zou bij een ruzie met zijn moeder vernielingen hebben aangericht. De moeder waarschuwde daarop de politie. Bij de komst van de agenten bleek de jongen echter al te zijn vertrokken. Agenten vonden de jongen even later in de omgeving lopend op straat aan, waarna hij alsnog werd aangehouden. Volgens de moeder van de jongen zou hij boos zijn thuisgekomen. Daarom besloot ze hem buiten af te laten koelen. In de tuin zou de jongen een bloempot vernield hebben en vervolgens een tuinstoel door de ruit van de schuifpui hebben gegooid. De jonge Huissenaar bekende later en is na verhoor weer vrijgelaten. In overleg met justitie is de knaap doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Meisje (13) aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 7-4-2006 15:21:54

Gendt - Een dertienjarig meisje uit Arnhem is donderdagmiddag in Gendt door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. De Arnhemse werd door winkelpersoneel van een zaak aan de Julianastraat betrapt toen ze make-upartikelen zou hebben gestolen. Nadat de politie was gewaarschuwd werd ze aan de politie overgedragen. De Arnhemse bleek ook nog enkele pennen op zak te hebben waarvan ze toegaf die bij een andere zaak te hebben gestolen. Na verhoor is de Arnhemse aan haar ouders overgedragen. Justitie beslist verder wat er met haar gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tientallen boetes bij verkeerscontroles in Lingewaard
Publicatiedatum: 7-4-2006 15:21:08

Lingewaard - In de gemeente Lingewaard heeft de politie bij een grootscheepse verkeerscontroles tientallen boetes uitgedeeld. De politie controleerde in Huissen (Ir. Molsweg en Karstraat), Bemmel (Van Elkweg) en Haalderen (Van der Mondeweg). Ruim 300 bestuurder werden gecontroleerd op alcoholgebruik, maar daarbij werden geen overtredingen geconstateerd. Een groot deel van de bekeuringen (80 stuks) werd uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van rij- en kentekenbewijs. Maar de politie deelde ook bekeuringen uit voor snelheidsovertredingen, bumperkleven, rijden zonder gordel, rijden op opgevoerde bromfietsen en technische gebreken. Het totaal aantal bekeuringen bedroeg 154. Bij de controles deden zowel het verkeershandhavingsteam als de verkeersongevallendienst mee. Ook werd gebruik gemaakt van een eenheid van de verkeerspolitie van het KLPD, die de Catch-Ken inzette. Ruim 3500 voertuigen werden daarmee gecontroleerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---