Politie Gelderland-Zuid

Hennepkwekerij ontdekt na huiselijke twist

Tiel, 07-04-2006 o Politieagenten die in verband met een melding van een ruzie donderdagmorgen een kijkje gingen nemen in de Amperestraat in Tiel, kwamen vervolgens op het spoor van een hennepkwekerij.

De agenten troffen bij het pand een 30-jarige vrouw uit Opheusden die, toen zij haar vroegen wat er aan de hand was, hen uitschold. Daarop is de vrouw aangehouden voor belediging waarbij zij zich verzette.

Nader onderzoek in het pand leidde tot de ontdekking van een in werking zijnde hennepkwekerij met 99 plantjes. NUON kwam ter plaatse om te onderzoeken of er sprake was van illegaal aftappen van stroom. Een 39-jarige inwoner van de gemeente Lith werd aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. In een in een nabije straat geparkeerde auto werden nog eens 892 stekplantjes aangetroffen. Alle plantjes en kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen en vernietigd.

De 39-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek nog een vonnis van 100 dagen hechtenis open te hebben staan. De politie onderzoekt de zaak. (08)