Stam BV ontvangt Europese onderscheiding voor goed ondernemers

Stam bv

Op 21 maart 2006 is aan Stam BV tijdens de Bedrijven Contact Dagen in Leeuwarden het Europese predikaat 'Qualified Company' uitgereikt. STAM BV is hiermee het eerste reïntegratiebedrijf van Nederland. Trots ontvangt mevrouw M. Oost-Visser, directeur, het document uit handen van de heer G.J. Kuperus, Voorzitter Raad van Bestuur van de European Foundation for Business Qualification.
'Een erkenning voor wat we doen' aldus mevrouw Oost.

Het behalen van deze kwalificatie betekent dat de opdrachtgevers van Stam BV en de werkzoekenden die bemiddeld worden, te maken hebben met een onderneming waar waarde gehecht wordt aan continuïteit, betrouwbaarheid en kwaliteit. Stam BV is een reïntegratiebedrijf en een organisatie voor Begeleid Werken en al geruime tijd succesvol werkzaam in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Stam is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die een arbeidshandicap hebben als gevolg van verstandelijke, lichamelijke, psychische en/of sociale beperkingen of een combinatie hiervan. Ruim 50% van hen krijgt, dankzij de begeleiding van een jobcoach van STAM BV, een arbeidscontract in het reguliere bedrijfsleven.

Het toekennen van de kwalificatie 'Qualified Company' is het resultaat van een uitgebreide toetsing van het businessplan van Stam BV aan de European Classification Standard, de Europese norm voor goed strategisch ondernemerschap. Met deze onderscheiding toont Stam aan, dat de organisatie berekend is op het behalen van de beoogde doelstellingen voor de komende jaren. De kwalificatie is drie jaar geldig.

De European Classification Standard(r) van de EFBQ meet de onderlinge samenhang en consistentie van de verschillende beleids- en bedrijfsaspecten, zoals marketing/verkoop, personeel, productie, informatica en automatisering, financiën en ondernemerschap. In Nederland kent EFBQ circa 150 met name middelgrote ondernemingen als deelnemer. Het Centrale Secretariaat van de EFBQ is gevestigd in Bilthoven.