Verzamelpersberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 07-04-2006

Politie houdt dealer op heterdaad aan

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag op de Ploossche Hof in s-Hertogenbosch een 27-jarige drugsdealer uit die plaats op heterdaad betrapt op het dealen van drugs. In de auto van de verdachte troffen agenten drie GSMs en 2 bolletjes harddrugs aan. In de nabijheid van zijn auto troffen agenten nog eens 19 bolletjes heroïne en 10 bolletjes cocaïne aan. De GSMs, de drugs en een geldbedrag van ruim 970,= zijn inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten en inverzekeringgesteld.

Diensthond en pepperspray gebruikt bij aanhouding vijf mannen

Rosmalen De politie heeft donderdagavond op het station in Rosmalen bij de aanhouding van vijf verdachten een diensthond en pepperspray in moeten zetten. Het vijftal variërend in leeftijd van 21 tot 50 jaar uit Balgoij, Grave en Wijchen wordt ervan verdacht in de trein een 22-jarig meisje te hebben lastiggevallen. Het slachtoffer klaagde daarop bij de conducteur die in Rosmalen het vijftal verzocht de trein te verlaten. De verdachten, die kennelijk teveel aan Bachus hadden geofferd, gedroegen zich zeer agressief naar de politie (verbaal en fysiek geweld). De te hulp geroepen politie moest pepperspray en een surveillancehond inzetten om het vijftal onder controle te krijgen. Zij zijn allen ingesloten voor o.a. het niet voldoen aan bevel of vordering en openlijke geweldpleging. De verdachten zijn inmiddels inverzekeringgesteld.

Ruim vijftien kilo hennep aangetroffen

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag in een pand aan de Orthenseweg in s-Hertogenbosch ruim 15 kilo hennep met een straatwaarde van 45.000,= en een hennepkwekerij aangetroffen. Een 28-jarige Bossche is in verband hiermee aangehouden. Op de zolder van de woning troffen de agenten een kwekerij met 147 planten aan. In de rest van de woning werd een hennepdrogerij, annex verpakkerij aangetroffen. In het totaal werd 15,2 kilo gedroogde hennep, waaronder 411 joints aangetroffen. Uit controle door Essent bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld.

Verdachte vernieling bulldozer aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten op een bouwterrein aan de Geldersedam in s-Hertogenbosch een 19-jarige inwoner uit die plaats op heterdaad aangehouden voor vernieling. De man wordt ervan verdacht met stenen een ruit van een bulldozer te hebben ingegooid. Twee kompanen van hem wisten er met achterlating van hun fiets vandoor te gaan. De politie heeft de fietsen van het tweetal meegenomen en op het bureau veiliggesteld.

Drugsdealer aangehouden

s-Hertogenbosch Donderdagavond is op de Muntelwal in s-Hertogenbosch een 19-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor het dealen van drugs. Agenten zagen dat de man vermoedelijk een transactie tot stand bracht. Bij het zien van de agenten probeerde de man te vluchten. De agenten waren hem echter te snel af en hielden hem aan. Hij bleek een geldbedrag van ruim 600,= bij zich te hebben. Op zijn vluchtroute trof de politie 14 bolletjes cocaïne en 3 bolletjes heroïne aan. De drugs en het geld zijn inbeslaggenomen. De verdachte die als ongewenst vreemdeling te boek staat is inverzekeringgesteld. Hij zal na het strafrechterlijk onderzoek ter beschikking worden gesteld van de Vreemdelingendienst.

Gezochte ingesloten

s-Hertogenbosch Donderdagavond is op de Markt in s-Hertogenbosch een 46-jarige Bosschenaar aangehouden omdat hij nog een straf open had staan. De man moest nog een boete van 45,= betalen wegens het zich bevinden op verboden terrein. De verdachte kon niet betalen en is ingesloten voor één dag vervangende hechtenis.

Rijbewijs vrouw ingevorderd

s-Hertogenbosch Donderdagavond is het rijbewijs van een 29-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch op de Kooikersweg in haar woonplaats ingevorderd. De vrouw reed onder invloed van alcohol en had ongeveer drie maal de toegestane alcohollimiet overschreden. Proces-verbaal is opgemaakt. De vrouw had haar rijbewijs pas één jaar.

Gesignaleerde aangehouden

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 36-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Kooikersweg in zijn woonplaats aangehouden in verband met twee openstaande vonnissen. De man moest nog 80 dagen uitzitten. Met hem waren al diverse afspraken gemaakt om zich te melden op het bureau, waaraan hij niet had voldaan. Hij is aangehouden en ingesloten.

Zoon aangehouden voor bedreiging vader

s-Hertogenbosch Vrijdagmorgen is in de wijk De Schutskamp in s-Hertogenbosch een 19-jarige man aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht zijn vader in diens woning met een mes te hebben bedreigd. De twee kregen ruzie over huisregels, waarna de verdachte zijn vader bedreigde. Bij zijn aanhouding had de zoon een busje pepperspray bij zich. Hij is voor verhoor ingesloten.

Verdachte aangehouden voor bedreiging

Boxtel Vrijdagmorgen is een 42-jarige inwoner uit Boxtel aangehouden voor bedreiging van zijn moeder. De twee die al een paar jaar in onmin met elkaar leven, kwamen elkaar tegen op de weekmarkt. De zoon bedreigde zijn moeder verbaal met de dood. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling

Schaijk Vrijdagmorgen is aan de Broksteeg in Schaijk een 55-jarige man aangehouden voor mishandeling van een 21-jarige plaatsgenoot. De man reed kennelijk opzettelijk met een kruiwagen vol stenen tegen het been van het slachtoffer, die daar lichte verwondingen aan over hield. Mogelijke motief voor de mishandeling zou liggen in een arbeidsconflict. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Henneptoppen aangetroffen

Uden De politie heeft donderdagmiddag op de zolderverdieping van een pand aan de Bermershof in Uden een viertal zakken met henneptoppen aangetroffen. Agenten troffen de zakken aan in een als hennepkwekerij ingerichte zolderkamer. Deze was op moment van binnentreden niet meer in gebruik. De toppen zijn in beslag genomen. De politie kwam op het spoor van de kwekerij via een anonieme meldingen. De bewoner was op dat moment niet thuis. Hij zal nog nader worden gehoord.

Hennepkwekerij ontmanteld

Uden Donderdagmiddag is in een schuur van een woning aan de Bogerdstraat in Uden een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De 21-jarige bewoner en 18-jarige bewoonster zijn aangehouden. In de schuur troffen agenten een in werking zijnde kwekerij met 159 hennepplanten aan. De hennepplanten en apparatuur zijn inbeslaggenomen. Uit controle door Essent, bleek dat er met de elektriciteitsmeter was geknoeid. Beide verdachten zijn ingesloten en inverzekeringgesteld.

Te diep in het glaasje

Veghel - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 48-jarige Tilburger aangehouden op het Heilig Hartplein in Veghel. De man bestuurde een auto terwijl hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij is heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod van een uur.

Chinees avondmaal door de neus geboord

Uden De politie heeft donderdagmiddag een 38-jarige vrouw en 35-jarige man uit Uden aangehouden op de Losplaats in hun woonplaats. Ze hadden kort daarvoor in een winkel ingrediënten voor een chinees maal gestolen ter waarde van 13 euro. Beide zijn na verhoor heengezonden met een winkelverbod van een jaar.

Herrieschopper beledigt agenten

Uden De politie heeft donderdagavond een 22-jarige inwoner van Uden aangehouden op de Losplaats. De man veroorzaakte ter plaatse aanzienlijke geluidsoverlast met zijn autoradio. Toen agenten hem daarvoor wilden bekeuren, beledigde hij hen. Hij is na verhoor heengezonden met twee processen verbaal op zak.

Ontevreden klant bedreigt winkelier

Boxmeer De politie heeft donderdagmiddag een 34-jarige inwoner van Boxmeer aangehouden in een winkel aan de Steenstraat in zijn woonplaats. Hij had kort daarvoor een 44-jarige winkelier uit dezelfde plaats verbaal bedreigd. De man maakte amok in de winkel omdat hij ontevreden was over geleverde diensten en weigerde het winkelpand te verlaten toen hem dat werd verzocht. Vervolgens bedreigde hij de winkelier. De man is na verhoor heengezonden.