Dienstenbond CNV

Teleurstellend CAO overleg bij V&D
07-04-2006

Na de bijeenkomst van 16 maart gingen we vol goede moed naar het vervolg overleg maar zijn daar teleurgesteld vandaan gekomen. Een CAO lijkt voorlopig nog niet in beeld.

Hoewel de bijeenkomst van 16 maart jl. daar niet veel aanleiding voor gegeven heeft zijn we het CAO overleg vol vertrouwen tegemoet getreden maar onze hoop op een akkoord was al snel weer vervlogen.

In navolging van Hema wil ook V&D een nieuwe loonlijn invoeren, maar wij werden onaangenaam geraakt doordat de loonlijn nog lager dan bij de HEMA bleek te zijn. Volgens V&D berust dat op een misverstand en zijn de functiewaarderingssystemen de oorzaak van de verwarring. V&D heeft immers het Zuidema-systeem en Hema het USB-systeem. Om de loonlijn goed te kunnen vergelijken is het nodig om beide CAOs naast elkaar te leggen en daar waren we niet op voorbereid.

Vooralsnog houdt V&D vast aan het bevriezen van de CAO (dus geen loonsverhoging en geen periodieken ed) en wil V&D de nieuwe medewerkers geen toeslagen meer toekennen. Hoewel ze aangaven na te willen denken over een voorstel voor resultaatafhankelijk belonen, zijn er nog geen concrete afspraken over gemaakt.

Al met al zijn we er nog lang niet, op 11 mei a.s. praten we weer verder.

Mocht u naar aanleidingen van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben of daarop willen reageren dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 023-5651052 of e-mail g.rijzinga@cnvdibo.nl)